Adana'da tüfek ve biçakla 2 market soyan zanli kameradaYusuf Koyun

Adana'da tüfek ve biçakla 2 market soyan zanli kameradaYusuf Koyun

ADANA (AA) - Adana'nin merkez Seyhan ilçesinde pompali tüfek ve biçakla iki marketi soymasi, bir markette de kasayi sökmeye çalismasi güvenlik kamerasinca kaydedilen süpheli tutuklandi.

Sakirpasa Mahallesi'nde 11 Mart'ta yüzünü cerrahi maskeyle gizleyen ve elinde pompali tüfek bulunan bir kisi, markete girerek görevlileri tehdit edip kasayi sökmeye çalisti. Eyleminde basarili olamayan zanli, olay yerinden kaçti.

Bu olaydan bir gün sonra ayni mahalledeki baska bir markete giren zanli, pompali tüfekle görevliyi tehdit ederek kasadaki 4 bin lirayi alip kaçti.

Süpheli, 27 Mart'ta da baska bir markete elinde biçakla girerek görevliyi tehdit edip 1000 lirayi alip uzaklasti.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Gasp Büro Amirligi ekipleri, marketlerin güvenlik kamerasi görüntülerinden yola çikarak 3 soygunun da bir elinde "tüy", diger elinde "kaplan" dövmesi bulunan kisi tarafindan gerçeklestirildigini belirledi.

Ekipler, yaptiklari arastirmayla süphelinin "yagma", "hirsizlik" ve "uyusturucu kullanmak" gibi olaylardan emniyetten 28 suç kaydi bulunan 16 yasindaki U.A. oldugunu tespit etti.

Süpheli U.A, olaylarin yasandigi mahalledeki evine yapilan baskinla yakalandi.

Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen zanli, nöbetçi hakimlikçe tutuklandi.

- Soygunlar ve soygun girisimi kamerada

Marketlerden birinin güvenlik kamerasinca, zanlinin elinde pompali tüfekle içeriye girmesi üzerine çocuklarin da arasinda oldugu müsterilerin panikle kaçismasi, daha sonra süphelinin kasayi yerinden sökemeyince uzaklasmasi kaydedildi.

Baska bir marketin güvenlik kamerasi kaydinda da zanlinin elinde tüfekle içeriye girip kasayi yerinden sökerek uzaklasmasi yer aldi.

Son olayda ise süphelinin elinde biçakla görevliyi tehdit ederek kasadaki bir miktar parayi alip kaçmasi güvenlik kamerasinca görüntülendi.