Eyüpsultan'da bir kisinin öldügü kafeye yönelik silahli saldiri davasinda 1 sanik tahliye edildiZeynep Yesildal

Eyüpsultan'da bir kisinin öldügü kafeye yönelik silahli saldiri davasinda 1 sanik tahliye edildiZeynep Yesildal

ISTANBUL (AA) - Istanbul Eyüpsultan'da bir kafeye yapilan silahli saldirida tadilat yapmak için orada bulunan Talat Kaya'nin hayatini kaybetmesi ve 2 kisinin yaralanmasina iliskin davada, sanik Fatih Uzunyayla'nin tahliyesine karar verildi.

Istanbul 35. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu saniklar Fatih Uzunyayla, Emirhan Örs ve Üveyiz Kinay ile tutuksuz sanik Emre Duran katilirken, baska suçtan hükümlü Dogan Gökdogan Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi. Taraf avukatlarinin da hazir bulundugu durusmaya, Talat Kaya'nin ailesi ile bazi müstekiler de geldi.

Durusmada söz verilen müstekiler ve avukatlari saniklara en yüksek cezanin verilmesini istedi.

Savunma yapan tutuklu sanik Fatih Uzunyayla, dava konusu olaya dahil olmadigi için rahat oldugunu belirterek, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Diger tutuklu sanik Emirhan Örs ise üniversite ögrencisi oldugunu ifade ederek, "Arkadaslarim KPSS'ye hazirlanirken ben mahkemeye hazirlaniyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." seklinde savunma yapti.

Saniklarin avukatlari, müvekkillerine dair net bir delil olmadigini öne sürerek tahliyelerini istedi.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanik Fatih Uzunyayla'nin tahliyesine hükmetti. Heyet, sanik hakkinda yurt disina çikis yasagi seklinde adli kontrol tedbirine karar verdi.

Diger saniklarin tutukluluk hallerinin devamini kararlastiran heyet, bir sonraki celse tüm müstekilerin zorla getirilmesine hükmederek dinlenmeyen taniklarin bir sonraki celse dinlenmesi için durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Eyüpsultan'da 1 Haziran 2021'de meydana gelen olay öncesinde, taraflar Ahmet Adanmis ve Fatih Uzunyayla arasinda küfürlesme sonrasi husumet olustugu belirtildi.

Üveyiz Kinay'in saldiriyi düzenlemesi için Fatih Uzunyayla tarafindan azmettirildigi anlatilan iddianamede, olay günü sanik Üveyiz Kinay'in çalinti araçla, kafeye uzun namlulu silahla 12 el ates ettigi kaydedildi.

Saldiri sirasinda, taraflarla ilgisi olmayan Talat Kaya'nin tadilat yapilan kafenin perdelerini takarken basina isabet eden kursun sonucu olay yerinde hayatini kaybettigi belirtilen iddianamede, kafede yapilan incelemede, bir silah ve 100 bin lira ile çok sayida sahte plaka bulundugu ifade edildi.

Iddianamede, sanik Üveyiz Kinay'in "olasi kastla kasten öldürme", iki kisiye karsi "kasten öldürmeye tesebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarindan 40 yil 4 aydan 89 yil 6 aya kadar hapse mahkum edilmesi istendi.

Iddianamede, sanik Fatih Uzunyayla'nin "olasi kastla kasten öldürme" ve iki kisiye karsi "kasten öldürmeye tesebbüs" suçlarina azmettirdigi gerekçesiyle 39 yildan 77 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi öngörülen iddianamede, saniklar Dogan Gökdogan, Emirhan Örs ve Emre Duran'in ise benzer suçlardan 11 yil altisar aydan 38 yil dokuzar aya kadar hapis cezasina çarptirilmasi istendi.