Kanada nüfusundaki artis 2022'de rekor kirdiDildar Baykan Atalay

Kanada nüfusundaki artis 2022'de rekor kirdiDildar Baykan Atalay

TRENTON (AA) - Kanada'da, göçün de etkisiyle 2022'de 1 milyonun üzerinde artis kaydeden nüfus, Ikinci Dünya Savasi'nin ardindan yasanan "dogum patlamasindan" sonra en yüksek oranda artti.

Kanada ulusal strateji kurumu "StatCan'in" açikladigi verilere göre, ülkede geçen yil nüfus artisi 1 milyonun üzerinde gerçeklesti.

Nüfus artisinin yüzde 96'sini gelen göçmenler olustururken ülke nüfusu 39,57 milyona ulasti.

Açiklanan bu veriler isiginda nüfus artis orani yüzde 2,7 olan Kanada, G7 ülkeleri arasinda nüfusu en hizli artan ülke oldu.

- Rusya-Ukrayna Savasi ve ekonomik gerekçeler nüfus artisini etkiledi

Ülkenin nüfusunun en son 1957'de yüzde 3,3 arttigina isaret edilen açiklamada, "1957'deki rekor nüfus artis orani, Ikinci Dünya Savasi'ndan sonra yasanan dogum patlamasi ve 1956'da Macaristan'da yasanan devrimden kaynakli göçmen akiniyla ilgiliydi." ifadesine yer verildi.

Açiklamada, ülke nüfusundaki bu artisin nedeninin Basbakan Justin Trudeau'nun, ülkedeki isçi eksikligi nedeniyle göçün önünü açmasiyla baglantili olabilecegi kaydedildi.

Ülkede bu yil artan uluslararasi göçün nedenlerinden birinin de Rusya-Ukrayna Savasi olduguna isaret ediliyor. Kanada, dünyada en çok Ukraynali mülteciye ev sahipligi yapan ikinci ülke konumunda.