Edirne'de ev hanimlari Türk mutfagi kursuna katilarak usta asçi sertifikasi aliyor Dogukan Vurgun- Halk Egitim Merkezi Müdürü Erdal Can: - "Kadinlarin meslek edinmelerini istiyoruz. Ev hanimlarinin Türk mutfagi kursuyla çesitli bölgelere ait yemekleri ögrenerek deneyim kazanmalarini için çalisiyoruz" - Kursa katilan Hülya Kocabas: - "Kursu bitirdikten sonra alacagim sertifikayla isletmelerin mutfak bölümlerinde asçi olarak çalisma firsatim olacak"

Edirne'de ev hanimlari Türk mutfagi kursuna katilarak usta asçi sertifikasi aliyor Dogukan Vurgun- Halk Egitim Merkezi Müdürü Erdal Can:
- "Kadinlarin meslek edinmelerini istiyoruz. Ev hanimlarinin Türk mutfagi kursuyla çesitli bölgelere ait yemekleri ögrenerek deneyim kazanmalarini için çalisiyoruz"
- Kursa katilan Hülya Kocabas:
- "Kursu bitirdikten sonra alacagim sertifikayla isletmelerin mutfak bölümlerinde asçi olarak çalisma firsatim olacak"

EDIRNE (AA) - DOGUKAN VURGUN - Edirne'de gittikleri kurslarla yöresel lezzetleri ögrenme firsati bulan ev hanimlari, aldiklari usta asçi sertifikasiyla meslek sahibi oluyor.

Edirne'nin Süloglu ilçesinde Halk Egitim Merkezi'nde açilan Türk mutfagi kursuna en çok ev hanimlari ilgi gösteriyor.

Yaklasik 750 saatlik egitimin ardindan usta asçi sertifikasi alan ev hanimlari, hem meslek sahibi oluyor hem de aile bütçesine katki sagliyor.

Kursa katilan Hülya Kocabas (54), AA muhabirine, bos zamanlarini Türk mutfagi kursuna katilarak degerlendirdigini söyledi.

Kursta Türkiye'nin çesitli yörelerine ait yemekleri yapmayi ögrendiklerini anlatan Kocabas, ev hanimlarina bos vakitlerini kurslara gelerek degerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kocabas, kurs sonunda alacaklari sertifika ile aile bütçesine de katki saglayabileceklerini belirterek, "Kursta hem egleniyoruz hem de farkli teknikler ve farkli lezzetlerle yemek yapmayi ögreniyoruz. Kursu bitirdikten sonra alacagim sertifikayla da isletmelerin mutfak bölümlerinde asçi olarak çalisma firsatim olacak." dedi.

Müsemma Nurel de (43) bos vakitlerini degerlendirerek kendini gelistirmek için kursa basvurdugunu ifade etti.

Halk Egitim Merkezi'nde üç kursa katildigini kaydeden Nurel, burada yemek yapma konusunda farkli bilgiler ve teknikler ögrendiklerini söyledi.

- "Kadinlarin meslek edinmelerini istiyoruz"

Süloglu Halk Egitim Merkezi Müdürü Erdal Can da ev hanimlarina yönelik çesitli kurslar açtiklarini ve amaçlarinin, evde yaptiklari yemekleri gelistirmek oldugunu belirtti.

Kadin kursiyerlere Süloglu'nda bulunan OSB'de yiyecek içecek alaninda hizmet verebilmesi için belgeler verdiklerini vurgulayan Can, "Kadinlarin meslek edinmelerini istiyoruz. Ev hanimlarinin Türk mutfagi kursuyla çesitli bölgelere ait yemekleri ögrenerek deneyim kazanmalarini için çalisiyoruz." dedi.

- "750 saat egitimi tamamladiklari zaman ustalik belgelerini aliyorlar"

Usta ögretici Nursen Topçu ise Türk mutfagi kursunda 15 kursiyer oldugunu ifade etti.

Güneydogu, Karadeniz ve Orta Anadolu mutfagina yönelik dersler verdiklerini anlatan Topçu, sunlari kaydetti:

"Kadinlara önce asçi çiragi kursu veriyoruz. Ardindan asçi yardimciligi kursunu veriyoruz ve kalfalik belgesi almaya hak kazaniyorlar. Türk mutfagi kursu ile 750 saat egitimi tamamladiklari zaman ustalik belgelerini aliyorlar. Bu belgeyle herhangi bir sektörde mutfak bölümünde çalisma imkani buluyorlar. Ev kadinlarina meslek edindirmek için elimizden geleni yapiyoruz."