Bakan Dönmez, Filyos Dogal Gaz Isleme Tesisi'ni ziyaret ettiZeynep Beyza Kiliç

Bakan Dönmez, Filyos Dogal Gaz Isleme Tesisi'ni ziyaret ettiZeynep Beyza Kiliç

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Karadeniz gazinin nisanda Filyos Dogal Gaz Isleme Tesisi'ne getirilecegini bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Bakan Dönmez sahadaki çalismalari incelemek ve gelinen son nokta hakkinda bilgi almak için Filyos Dogal Gaz Isleme Tesisi'ni ziyaret etti.

Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi (TPAO) Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile görüsmesinin ardindan sahada incelemelerde bulundu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Dönmez, projenin ilk fazinda sona yaklasildigini belirterek, "Nasipse milletimizin de bizim de ekibimizin de sabirsizlikla bekledigi an artik yaklasiyor. Insallah çok kisa bir süre içinde, nisan ayi içinde Karadeniz gazini Filyos Dogal Gaz Isleme Tesisi'ne getirecegiz." ifadelerini kullandi.

Dönmez, sahada çalismalarin hizla devam ettigine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Acimiz halen taze. Depremde birçok insanimizi kaybettik. Ama yaralari süratle sarmaya çalisiyoruz. Yaralari sararken bir taraftan da Türkiye'nin gelismesi, kalkinmasi için daha önceden baslattigimiz projeleri hayata geçirmek için yogun bir mesai içerisindeyiz. Bu tip projeler 85 milyon insanimizin ortak projeleridir. Bu degerler, bu varliklar 85 milyon insanimizin, gencinden yaslisina, ortak malidir. Ekibimiz de çalisanlarimiz da bu bilinçle çalismalarini sürdürüyorlar."???????