Mus'tan deprem bölgesine yardimlar sürüyorSabri Yildirim

Mus'tan deprem bölgesine yardimlar sürüyorSabri Yildirim

MUS (AA) - Mus'ta, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin etkiledigi illere yardimlar devam ediyor.

Depremlerin ardindan afetzedeler için imkanlarini seferber eden Mus Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, velilerin de destegiyle topladiklari oyuncak, kiyafet, çocuk bezi ve hijyen ürünlerini paketledi.

Yardimlar, AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine gönderildi.

Okul Müdürü Remzi Sayilgan, gazetecilere, deprem felaketinin ardindan baslatilan yardim kampanyalarina destek olmak için okulda çalisma baslattiklarini söyledi.

Depremin ilk gününden bu yana herkesin afetzedelerin yaninda olmaya çalistigini belirten Sayilgan, sunlari kaydetti:

"Ögrenci ve ögretmenlerimizle depremzede kardeslerimizin yanindayiz. 'Asrin felaketi' olarak nitelenen depremler hepimizi derinden etkiledi. Deprem bölgesindeki kardeslerimize yardimci olmak, ihtiyaçlarini bir nebze de olsa karsilamak istiyoruz. Islak mendil, bebek bezi gibi ihtiyaç duyulan malzemeyi temin etmeye çalistik. Yardim kolileri ile Milli Egitim Müdürlügümüz bünyesinde hijyen paketleri hazirladik. Bunlari deprem bölgesine gönderdik."

Ögrencilerden Helen Sema Yentürk de depremden etkilenen insanlar için çok üzüldüklerini vurguladi.

Yaralari sarabilmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Yentürk, "Hijyen, giyim, gida ve oyuncak kolilerini deprem bölgesine gönderdik. Depremzede kardeslerimizle dayanisma içinde oldugumuzu göstermek istiyoruz." dedi.