Isgal altindaki Bati Seria'da Talmud ayini yapan Yahudi yerlesimciler, egitimi aksattiQais Omar Darwesh Omar,Zeynep Tüfekçi Gülay

Isgal altindaki Bati Seria'da Talmud ayini yapan Yahudi yerlesimciler, egitimi aksattiQais Omar Darwesh Omar,Zeynep Tüfekçi Gülay

NABLUS (AA) - Israil askerlerinin korumasinda, isgal altindaki Bati Seria'nin El-Leben es-Sarkiyye kasabasina giris-çikislari kapatarak Talmud ayinl düzenleyen Yahudi yerlesimciler, bölgede ulasim ve egitimi aksatti.

Yahudi yerlesimciler, Israil askerleri esliginde Nablus'a bagli El-Leben es-Sarkiyye beldesinin giris-çikislarini araçlarla kapattiktan sonra Talmud ayini yapti.

Ulasimi sekteye ugratan bu eylem nedeniyle Filistinli ögrenciler, Nablus-Ramallah arasinda yer alan okullarina gidemedi.

Bölge sakinlerinden Filistinli Muhammed Uveys, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Israil askerleri korumasindaki Yahudi yerlesimcilerin ayini nedeniyle beldeye giris ve çikislarin araçlarla kapatildigini ve kasabaya geçislerin engellendigini anlatti.

Yerlesimcilerin, Talmud ritüellerinin ardindan dans ettigini aktaran Uveys, kasabaya giris-çikislarin kapatilmasinin asil amacinin, Filistinli ögrencilerin Nablus ile Ramallah sehirleri arasindaki ana cadde üzerinde bulunan okullara ulasmasini engellemek oldugunu ifade etti.

Yahudi yerlesimciler, Talmud ritüelleri düzenlemek için belirli araliklarla bu kasabanin giris ve çikislarini kapatiyor. Bölgede yasanan olaylar nedeniyle egitim sik sik sekteye ugruyor.