Anadolu Isuzu, Ulasimda Aklin Yolu Ödülü'nü aldiGökhan Yildiz- Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tugrul Arikan:- "AR-GE alanindaki uzman ekibimiz ve birikimimiz, yenilikçi yaklasimimiz ile gelecegin ulasim sistemlerinin insa edilmesine katkida bulunuyoruz"

Anadolu Isuzu, Ulasimda Aklin Yolu Ödülü'nü aldiGökhan Yildiz- Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tugrul Arikan:- "AR-GE alanindaki uzman ekibimiz ve birikimimiz, yenilikçi yaklasimimiz ile gelecegin ulasim sistemlerinin insa edilmesine katkida bulunuyoruz"

ISTANBUL (AA) - Anadolu Isuzu, Türkiye Akilli Ulasim Sistemleri Dernegi (AUS Türkiye) tarafindan düzenlenen 6. Ulasimda Aklin Yolu Ödüllerinde, Hareketlilik Teknolojisi kategorisinde Baglantili Araçlar (V2X) projesi ile ödül aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Anadolu Isuzu, Ulasimda Aklin Yolu Ödülü’nü Türkiye Akilli Ulasim Sistemleri Dernegi’nin 30 Mayis 2023 Sali günü Ankara’da 5. Olagan Genel Kurul Toplantisinda düzenlenen törende aldi.

Anadolu Isuzu bu alanda 2022 yilinda ULAK ile bir is birligi anlasmasi imzalamisti.

Sirketin, bu dogrultuda mobil genisbant iletisim teknolojileri alaninda Türkiye’nin önde gelen kuruluslarindan olan ULAK Haberlesme A.S. ile 2022 yilinda baslattigi is birligi projesi, Türkiye Akilli Ulasim Sistemleri Dernegi (AUS Türkiye) tarafindan Ulasimda Aklin Yolu Ödülü’ne layik görüldü.

Anadolu Isuzu ve ULAK is birligi ile hayata geçirilen proje, trafikteki araçlarin ileri teknoloji çözümleri sayesinde birbirleri ve altyapi sistemleri ile en hizli ve güvenli biçimde haberlesmesini saglayacak. Proje kapsaminda ileri teknoloji ürünü sensörlerin ve uygulamalarin ürettigi veriler, ulasim sistemlerinin ve altyapilarinin daha güvenli ve konforlu biçimde gelistirilmesine olanak verecek.

Akilli ulasim sistemleri alaninda çalisan tüm kurum, sirket ve platformlari bir araya getiren AUS Türkiye, bu aktörlerin çalismalarinin en yüksek verimlilige ulasmasi hedefiyle faaliyet gösteriyor.

AUS Türkiye’nin üyeleri, akilli ulasim sistemleri alaninda Türkiye’de faaliyet gösteren resmi kurumlarin yani sira, özel sirketler, teknoloji girisimleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve belediyelerin de dahil oldugu paydaslardan olusuyor.

Ulasimda Aklin Yolu Ödülleri, AUS Türkiye tarafindan akilli ulasim ve mobilite teknolojilerinin Türkiye’de gelisimi ve yerli üretimine katki saglamak; yenilikçi çözümler içeren fikirleri desteklemek ve bu alandaki bilgi birikimi, yetismis insan gücü ve farkindaliga katki sunmak amaciyla 2018 yilindan beri dagitiliyor.

Anadolu Isuzu, ULAK ile 2022 yilinda imzaladigi is birligi anlasmasi kapsaminda, günümüzde akilli ulasimin temel bilesenlerinden olan ve gelismis haberlesme teknolojilerine sahip araçlari ile elde edecegi 20’den fazla kategorideki verileri, kentlerin ve kent sakinlerinin kullanimina sunacak.

Akilli ulasim sistemleri, artan nüfus ve büyük sehirlerin sürekli göç almalari sebebi ile bir zorunluluk haline geline gelen akilli sehir uygulamalarinin en önemli bilesenlerinden biri durumunda. Bu dogrultuda gelistirilen akilli ulasim sistemleri, araçlar ile araçlarin, binalarin, sistemlerin, yayalarin ve nesnelerin bir bütün içerisinde haberlesmelerini saglayarak büyük sehirler için yasami ve hareketliligi daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tugrul Arikan, Anadolu Isuzu olarak otomotiv endüstrisini dönüstüren trendleri sadece yakindan takip etmekle kalmadiklarini, ayni zamanda bu alanda teknoloji gelistiren oyunculardan biri olarak sektöre öncülük ettiklerini belirtti.

Arikan, sunlari kaydetti:

"AR-GE alanindaki uzman ekibimiz ve birikimimiz, yenilikçi yaklasimimiz ile gelecegin ulasim sistemlerinin insa edilmesine katkida bulunuyoruz. Bu vizyonla hayata geçirdigimiz isbirligi projeleri kapsaminda özellikle yerli startup girisimlerle, üniversitelerle ve ilgili kamu kuruluslari ile birçok çalismayi yürütüyoruz.

Gelecegin akilli sehir altyapilarinin da en önemli yapitaslarindan biri olan akilli ulasim sistemleri alaninda ULAK Haberlesme A.S. ile isbirligi yaptigimiz proje ile ‘Ulasimda Aklin Yolu’ ödülüne layik görülmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yerli ve milli haberlesme teknolojileri gelistiren ULAK Haberlesme A.S. ile hayata geçirdigimiz bu degerli isbirligi, akilli ulasim sistemleri alaninda dünyada örnek nitelikteki projeler arasinda yer almaktadir."

ULAK Haberlesme Genel Müdürü Zafer Orhan da ULAK Haberlesme olarak insanligin temel ihtiyaçlarindan biri olan iletisimi yerli ve milli imkanlarla hizmete sunmak, öncü girisimler olusturarak Türkiye’nin teknoloji alaninda dünya devi olmasina katki saglamak hedefleriyle çalisip, ürettiklerini ve gelistirdiklerini belirtti.

Orhan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Global düzeyde öneme sahip akilli ulasim sistemleri çözümleri de bizim mercek altina aldigimiz konulardan birisi. Yakin gelecekte hayatimiza dahil olacak bu teknolojiye yönelik çalismalarimizi 2022 yilinda Anadolu Isuzu ile gerçeklestirdigimiz is birligi anlasmasiyla bir adim öteye tasimistik. Operasyonel verimliligi besleyecek ve globalde rekabet avantaji yaratacak bu teknolojinin enerji verimliligini artirmasini ve çevresel etkileri azaltmasini ön görüyoruz. Bugün bu proje özelinde ‘Ulasimda Aklin Yolu’ ödülüne layik olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gerçeklestirdigimiz is birligi neticesinde akilli ulasim sistemleri alaninda emsal bir çalismanin altina imzamizi attik."