"Doganin Anneleri" Nurdagi ilçesinde depremzedelerle bulustuMehmet Akif Parlak

"Doganin Anneleri" Nurdagi ilçesinde depremzedelerle bulustuMehmet Akif Parlak

GAZIANTEP (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi himayesinde sivil kadin hareketi olarak tasarlanip toplumdaki iklim degisikligi ve sifir atik konularindaki farkindaligi artirma hedefiyle kurulan "Doganin Anneleri" hareketi üyeleri, Gaziantep'in Nurdagi ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi.

Hareketin üyeleri, Nurdagi'nda konteyner kentte yasayan afetzedeleri ziyaret etti, içinde hijyen ve temizlik malzemesinin bulundugu hediye paketleri verdi.

Alanda kurulan çadirlarda ise animasyon esliginde çocuklara yönelik eglenceli sosyal aktiviteler gerçeklestirildi.

Hareket üyesi kadinlar, kiz çocuklarinin saçlarini tarayip örerken erkek çocuklarin ise yüzlerini boyadi. Depremzede çocuklar müzik esliginde doyasiya eglendi.

Hareketin gönüllülerinden Nazli Ergül, AA muhabirine, söz konusu hareketin gönüllü kadinlardan olustugunu söyledi.

Annelerin yaradilis geregi özel yeteneklere sahip oldugunu dile getiren Ergül söyle konustu:

"Bir anne ve kadin ne yapabilir?' diye baslayan bir proje bu. Bir kadin her seyi yapabilir. Dogayi güzellestirebilir, doga bozduysa kendini, onu düzeltmek için elinden geleni yapar. Doganin anneleri de böyle bir anlayisla hayata geçmis bir proje. Bütün Türkiye'ye yayilmasi amaciyla basladi. Simdi çok ufak çapta bir hareket ama bir kar topu gibi büyüyeceginden eminiz. Deprem oldugu zaman hakikaten gönülden yara aldik. Inanilmaz bir aci hissettik."

Sanatçi Hülya Koçyigit'in de aralarinda bulundugu "Doganin Anneleri" hareketinin gönüllülerinden oyuncu Buket Dereoglu, tasarimci Nejla Güvenç, Cumhurbaskani Basdanismani Fecir Alptekin, solist Zeynep Betül Akyildiz ve Ömer Çesim, konteyner kentte yasayan çocuklar için gün içinde müzikli masal anlatimi gerçeklestirecek.