Adiyaman'da depremzede esnaf için "prefabrik çarsi" kurulduCihan Okur,Kemal Ceylan- Kayseri Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu: - "Çarsida kadin kuaförü, giyim magazasi, berber, züccaciye ve pastane gibi dükkanlar olacak. Dolayisiyla vatandaslarimiz buraya geldiginde, her türlü ihtiyacini karsilayacak"

Adiyaman'da depremzede esnaf için "prefabrik çarsi" kurulduCihan Okur,Kemal Ceylan- Kayseri Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu:
- "Çarsida kadin kuaförü, giyim magazasi, berber, züccaciye ve pastane gibi dükkanlar olacak. Dolayisiyla vatandaslarimiz buraya geldiginde, her türlü ihtiyacini karsilayacak"

ADIYAMAN (AA) - CIHAN OKUR/KEMAL CEYLAN - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adiyaman'da, is yerleri yikilan veya agir hasar gören esnaf için 34 dükkandan olusan prefabrik çarsi kuruldu.

Afetzede esnafin yeniden ekonomik hayata dahil olmasi için Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi tarafindan olusturulan ticari alana "Melikgazi Mimar Sinan Çarsi" adi verildi. Çarsida hizmet verecek 34 esnaf, noter huzurunda yapilan kurayla belirlendi.

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, AA muhabirine, belediye olarak deprem bölgesinde farkli alanlarda yürüttükleri çalismalari sürdürdüklerini söyledi.

Deprem sonrasinda afetzedelerin barinma, gida ve diger ihtiyaçlari için çalisma yaptiklarini ifade eden Palancioglu, "Bu kapsamda Kahramanmaras'ta konteyner ve çadir kent yapiyoruz. Elbistan'da Melikgazi Çarsi'yi hayata geçirdik, Hatay ve Osmaniye'de çalismalarimiz var. Burada ise sehrin merkezinde büyük bir alanda kurdugumuz çarsiyi hizmete sunuyoruz. Burasi Adiyaman'in tam merkezi. Bu alanin ismi 'Mimar Sinan Parki'ydi, biz de Mimar Sinan'in dogdugu ilçe Melikgazi olarak buranin ismini, 'Melikgazi Mimar Sinan Çarsi' koyduk." diye konustu.

- Ramazanda etkinlik alani olacak

Palancioglu, özellikle ramazan ayinda çarsinin etkinlik alani olarak da kullanilacagini belirtti.

Tüm Adiyamanlilara geçmis olsun dileklerini ileten Palancioglu, sunlari kaydetti:

"Sayin Valimize burayi bize verdigi için tesekkür ederiz. Buradaki yaralari hep birlikte saracagiz. Buraya su ana kadar 300 esnafimiz basvurdu, bunlardan 34'ü konteyner çarsidan faydalanacak. Çarsida kadin kuaförü, giyim magazasi, berber, züccaciye ve pastane gibi dükkanlar olacak. Dolayisiyla vatandaslarimiz buraya geldiginde, her türlü ihtiyacini karsilayacak."