Izmir'de 2017'deki terör saldirisi saniginin tahliye talebi reddedildiMeriç Ürer

Izmir'de 2017'deki terör saldirisi saniginin tahliye talebi reddedildiMeriç Ürer

IZMIR (AA) - Izmir'in Buca ilçesinde 2017 yilinda 10 infaz koruma memurunun yaralandigi terör saldirisini gerçeklestirdigi iddiasiyla hakkinda dava açilan ve terör örgütü MLKP üyesi olmakla suçlanan C.G. ile kendisine yardim ettikleri öne sürülen 7 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Izmir 18. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya tutuklu saniklar C.G. ile bazi tutuksuz saniklar ve avukatlari katildi.

Tanik O.U, C.G'yi 2016 yilinda Suriye'deki MLKP kampinda gördügünü, bu kisinin orada takim komutanligi yaptigini ileri sürdü.

Tutuklu sanik C.G. ise hakkindaki iddialarin soyut, tanik ifadelerinin de çeliskili oldugunu savundu.

Buca'daki eyleme iliskin iddianin tahmin üzerinden yürütüldügü görüsünü ileri süren C.G, "Somut veriler ve suçlamalar istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, Bursa'da geçen yil infaz koruma memuru Cengiz Yigit'in sehit olmasina, 23 ceza infaz kurumu personelinin yaralanmasina neden olan terör saldirisina iliskin davanin da saniklarindan olan C.G. ile ilgili dosyanin bir suretinin kendilerine gönderilmesi için ilgili mahkemeye yazi yazilmasina, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Izmir'in Buca ilçesinde 31 Agustos 2017'de infaz koruma memurlarini tasiyan servis otobüsünün geçisi sirasinda çöp konteynerinde meydana gelen patlama sonucu 10 kisi yaralanmisti.

Bursa'da da geçen yil 20 Nisan'da infaz koruma memurlarinin bulundugu servisin geçisi sirasinda meydana gelen patlamada 1 personel sehit olmus, biri agir 4 personel yaralanmisti. Bu saldiriyla ilgili sorusturma sonucu 17 Eylül'de terör örgütü MLKP üyesi olduklari iddiasiyla S.B. ve D.A. ile kuryelik yaptigi ileri sürülen M.M.U, 22 Ekim'de de örgüt üyesi olmakla suçlanan C.G, Izmir'de tutuklanmisti.

C.G. hakkinda daha sonra Buca'da 2017 yilinda 10 infaz koruma memurunun yaralandigi terör saldirisini gerçeklestirdigi iddiasiyla iddianame hazirlanmisti.

Ayrica Bursa saldirisindan sonra C.G'ye ülke içinde barinmasi, konaklamasi ve ulasimi hususunda yardim ettikleri öne sürülen 7 kisi hakkinda da "silahli terör örgütü üyeligi" suçlamasiyla dava açilmisti.