Hayatini kaybeden emekli Vali Hikmet Tan için Içisleri Bakanligi'nda tören düzenlendiCankut Tasdan

Hayatini kaybeden emekli Vali Hikmet Tan için Içisleri Bakanligi'nda tören düzenlendiCankut Tasdan

ANKARA (AA) - Rahatsizligi nedeniyle bir süredir tedavi gördügü Ankara'da 82 yasinda hayatini kaybeden emekli Vali Hikmet Tan için Içisleri Bakanligi'nda tören düzenlendi.

Bakanlikta düzenlenen törende, Vali Tan'in kizi, esi ve oglu gazeteci Erkan Tan, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Jandarma Genel Komutani Arif Çetin, çok sayida emekli ve halen görevde bulunan vali, mülkiye müfettisi, bakanlik personeli ile aile üyeleri ve yakinlari hazir bulundu.

Törende konusan Bakan Soylu, Vali Tan'in, Türkiye'nin terörle mücadelesinin yogunlastigi yillarda zor sartlar altinda görev yaptigini, ugradigi suikast girisimi ile terörün bizzat hedefi olan bir mülki amir oldugunu söyledi. Soylu, "Bugün gerçek dünyaya ugurladigimiz valimiz, memleketimizin her kösesinde degerli hizmetler vermistir." dedi.

Vali Tan'in oglu Erkan Tan da babasina gösterilen kadirsinasliga ailecek minnettar olduklarini belirtti. Gözyaslarini tutamayan ve konusmasini sürdüremeyecegini belirten Tan, "33 yildir ekranlarda konusuyorum ama su an konusamayacagim" diyerek sözlerini tamamladi.

Törenin ardindan omuzlarda cenaze aracina tasinan Hikmet Tan'in cenazesinin öglen namazina müteakip Karsiyaka'da topraga verilecegi ögrenildi.

Van Valisi olarak görev yapan Hikmet Tan'in makam aracina yönelik PKK terör örgütünce 2 Temmuz 2004'te uzaktan kumandali bombali saldiri düzenlenmis, olayda 4 kisi hayatini kaybederken, Vali Tan saldiridan yara almadan kurtulmustu.