Çorum Belediyesinden su tasarrufu çagrisiKemal Ceylan

Çorum Belediyesinden su tasarrufu çagrisiKemal Ceylan

ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Baskan Yardimcisi Alper Zahir, yillik ortalama 20 milyon metreküp su tüketilen kentteki barajlarda 41 milyon metreküp su rezervi kaldigini bildirdi.

Zahir, yaptigi yazili açiklamada, Çorum'da kisa vadede su problemi yasanmayacagini ancak vatandaslarin uzun vadeli düsünerek suyu tasarruflu kullanmasi gerektigini vurguladi.

Kis mevsiminin kurak geçtigini, barajlardaki doluluk oraninin tahmin edilenin altinda kaldigina isaret eden Zahir, söyle devam etti:

"Tüm ülkede oldugu gibi Çorum'da da beklenen düzeyde yagislar olmadi. Yasadigimiz kuraklik, hayatimizin vazgeçilmezi olan su kaynaklarimizi da olumsuz etkilemektedir. Kurakligin devam etme ihtimalini de göz önünde bulundurarak, suyumuzu her zamankinden daha temkinli, özenli ve israf etmeden kullanmaliyiz. Su anda Koçhisar Baraji yüzde 27, Yenihayat Baraji yüzde 30, Hatap Baraji ise yüzde 19 doluluk oranina sahip. Bu üç barajdaki toplam su hacmi 41 milyon metreküp. Hatap ve Koçhisar barajlari içme suyunun yani sira tarimsal sulamada da kullaniliyor."

Çorum'da kisa vadede su problemi yasanmayacagini aktaran Zahir, "Su sinirsiz bir kaynak degildir. Çorum'un yillik su tüketimi yaklasik 20 milyon metreküp. Bu yil için su sikintisi görünmüyor ancak kurakligin devam etmesi halinde su kaynaklarinda ciddi düsüsler yasanabilir. Çorum Belediyesi olarak kayip kaçaklari önlemek için çalismalarimizi 24 saat esasiyla sürdürüyoruz. Bir damla suyumuzu dahi israf etmemek için hassasiyetle çalisiyoruz. Vatandaslarimizdan da su tasarrufu konusunda maksimum özeni göstermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandi.