Somaliland, Etiyopya'nin Somali Bölgesel Yönetimi'ni Las Anod'daki çatismalara katilmakla suçladiGökhan Kavak,Hodan Mohamed Abdullahi

Somaliland, Etiyopya'nin Somali Bölgesel Yönetimi'ni Las Anod'daki çatismalara katilmakla suçladiGökhan Kavak,Hodan Mohamed Abdullahi

MOGADISU (AA) - Somali'den tek tarafli bagimsizligini ilan eden Somaliland, Etiyopya'nin Somali Bölgesel Yönetimi'ni Las Anod'daki çatismalara asker göndererek karismakla suçladi.

Somaliland Bakanlar Kurulu tarafindan yapilan yazili açiklamada, "Etiyopya'nin Somali Bölgesel Yönetimi'ne bagli askerler, Las Anod'daki çatismalara katildi." ifadesi kullanildi.

Somali Bölgesel Hükümeti'ne bagli silahli kuvvetlere Las Anod kentini hemen terk etmeleri çagrisi yapilan açiklamada, söz konusu kuvvetlerin bölgedeki çatismalari körükledigine isaret edildi.

Açiklamada, Somaliland yönetimi tarafindan Etiyopya'nin Somali Bölgesel Yönetimi'ne yönelik daha önce de birçok kez uyari yapildigi belirtildi.

Etiyopya'nin Somali Bölgesel Yönetimi ise suçlamalari reddederek Somaliland yönetiminin sorumluluktan kaçtigini ve baskalarini suçladigini kaydetti.

Somaliland hükümeti, daha önce de Las Anod'daki çatismalardan terör örgütü Es-Sebab, Puntland ve Somali Federal Hükümeti'ni sorumlu tutmustu.

Somali'nin kuzeyinde ülkeden tek tarafli bagimsizligini ilan eden Somaliland'deki muhalifler, Sool, Sanaag ve Ceyni bölgelerinin Somaliland'den Somali devletine baglanmasini istiyor.

Çatismalar nedeniyle Somaliland'in Las Anod sehrinden Etiyopya'nin Dollo bölgesine 100 bin sivil geçis yapti.