Diyarbakir'da "Hevsel Senligi" düzenlendiÖmer Yasin Ergin,Aydin Arik

Diyarbakir'da "Hevsel Senligi" düzenlendiÖmer Yasin Ergin,Aydin Arik

DIYARBAKIR (AA) - Diyarbakir’da UNESCO Dünya Mirasi Listesi'ndeki Hevsel Bahçeleri'nde "Hevsel Senligi" gerçeklestirildi.

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasinin (DTSO) öncülügünde Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Karacadag Kalkinma Ajansinin destegiyle kurulan Gastro Inovasyon Merkezinin ev sahipliginde gerçeklestirilen senlikte katilimcilara Hevsel Bahçeleri'nde yetisen ürünlerle yapilan yöresel lezzetler ikram edildi.

DTSO Baskani Mehmet Kaya, AA muhabirine, Diyarbakir'in 33 medeniyete ev sahipligi yaptigini, birçok medeniyetin izlerini barindirdigini söyledi.

Temel amaçlarinin gastronomide geçmisteki tatlari bugünlere tasimak oldugunu belirten Kaya, UNESCO Dünya Mirasi Listesi'ndeki Hevsel Bahçeleri'nde gastronomi ve müzik etkinligi düzenlediklerini ifade etti.

Bu senligin bölgeyle ilgili yaptiklari gastronomi çalismalarinin parçasi oldugunu dile getiren Kaya, söyle dedi:

"Cografi isaretlerimizi aliyoruz, gastro inovasyon ile ilgili sefleri getiriyoruz. Geçen hafta cografi isaret aldigimiz Bogazkere üzümünü kirsaldaki baglarda tanitarak peynir ve üzümün yolculugunu anlattik. Hevsel Bahçeleri, özellikle endemik bitkilerin oldugu bir bölge. Bugün burada da o endemik bitkilerden elde ettigimiz ve cografi isaretini aldigimiz veya çalismasini yaptigimiz ürünleri insanlarimiza müzikle birlikte sunuyoruz."

Kaya, çalismalarinin devam edecegini, birçok etkinlik düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.