Saglik çalisani Alman kari koca Hatay'da gönüllü hizmet veriyorSebahatdin Zeyrek,Mahmut Serdar Alakus- Depremzedelere yardim için Almanya'dan gelen hemsire Silke Lorenz ile saglik teknikeri esi Thomas Lorenz, Iskenderun'daki sahra hastanesinde gönüllü görev aliyor - Silke Lorenz: - "Birçok insan kalbimizde yer etti. Ben onlara tedavi uyguladiktan sonra bana sarilarak tesekkür ediyorlar. Bütün Türk halkina tesekkür etmek istiyorum, bizi böyle bir misafirperverlikle kucakladiklari için"

Saglik çalisani Alman kari koca Hatay'da gönüllü hizmet veriyorSebahatdin Zeyrek,Mahmut Serdar Alakus- Depremzedelere yardim için Almanya'dan gelen hemsire Silke Lorenz ile saglik teknikeri esi Thomas Lorenz, Iskenderun'daki sahra hastanesinde gönüllü görev aliyor
- Silke Lorenz:
- "Birçok insan kalbimizde yer etti. Ben onlara tedavi uyguladiktan sonra bana sarilarak tesekkür ediyorlar. Bütün Türk halkina tesekkür etmek istiyorum, bizi böyle bir misafirperverlikle kucakladiklari için"

HATAY (AA) - SEBAHATDIN ZEYREK/MAHMUT SERDAR ALAKUS - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenenlere destek vermek için Almanya'dan gelen saglik çalisani çift, Hatay'in Iskenderun ilçesinde kurulan sahra hastanesinde gönüllü olarak çalisiyor.

Alman vatandasi 58 yasindaki saglik teknikeri Thomas Lorenz ile 56 yasindaki hemsire esi Silke Lorenz, 20 gün önce Türkiye'ye geldi.

Kiraladiklari panelvani tibbi malzemelerle dolduran çift, ilk olarak Hatay'in Antakya ilçesinde depremzedelere mobil olarak ilk yardim, yara bakimi gibi saglik hizmetleri verdi. Çift, daha sonra Iskenderun'daki Karaagaç Mahallesi'nde bulunan sahra hastanesinde çalismaya basladi.

Silke Lorenz, AA muhabirine, 2 yil önce Almanya'da yasanan sel felaketinde de gönüllü görev yaptigini ve acil durumlara alisik oldugunu söyledi.

Birçok yaraliya müdahale ettiklerini dile getiren Lorenz, "Insanlari tedavi ederken önceligi hangisine verecegimi bazen bilemedigim için o beni zorladi. Hastanede de ihtiyaç olan her istasyonda bulunmaya çalisiyorum. Çogunlukla agrisi ve kasintisi olanlari bana yönlendiriyorlar. Ben de kremlerle yardimci oluyorum." dedi.

???????Iskenderun'da birçok dost kazandigini ifade eden Lorenz, söyle devam etti:

"Birçok insan kalbimizde yer etti. Çok dostluklar da götürecegim buradan. Çeviri programiyla anlasiyoruz belki ama onlari kalbimde tasiyacagim. Birçok anim var. Insanlarin bana sarilisini unutamam. Ben onlara tedavi uyguladiktan sonra bana sarilarak tesekkür ediyorlar. Bütün Türk halkina tesekkür etmek istiyorum. Bizi böyle bir misafirperverlikle kucakladiklari için."

Lorenz, Antakya ilçesinde çok sayida akrabasini kaybeden bir kisinin yardim etmek için kosusturmasini asla unutmayacagini da sözlerine ekledi.

Thomas Lorenz de aile bütçesi ile depremzedelerin yaninda olmak için geldiklerini ifade ederek, "Ihtiyaci olan insanlara ailecek yardim etmemiz gerektigini düsündük. Ilk düsüncem bu oldu. Deprem bölgesini görünce çok üzüldük. Arabamizin bagajina koydugumuz saglik malzemeleri ile sokak sokak gezip yardima ihtiyaci olanlara yardim etmeye çalistik." ifadelerini kullandi.