VIOP'ta endeks kontrati güne düsüsle basladiBurhan Sansarlioglu

VIOP'ta endeks kontrati güne düsüsle basladiBurhan Sansarlioglu

ISTANBUL (AA) - Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yüzde 0,2 azalisla 5.289,25 puandan basladi.

Nisan vadeli endeks kontrati, açilis seansinda önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,2 altinda 5.289,25 seviyesinden islem gördü.

Dün saticili bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisinin yüzde 1,7 altinda 5.301,50 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda da düsüsünü sürdürerek 5.276,25 puana geriledi.

Analistler, küresel piyasalarda, ABD bankacilik sektörüne iliskin risklerin artmasiyla yogunlasan bilanço sezonunda beklentileri asan sirket karliliklarinin piyasalara etkilerinin törpülendigini belirterek, bugün gözlerin yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin (TCMB) faiz kararina çevrildigini ifade etti.

Bugün yurt içinde ayrica TCMB'nin faiz kararinin yani sira haftalik para ve banka istatistikleri, yurt disinda ise Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ile ABD'de 1. çeyrek GSYH, kisisel harcamalar ve bekleyen konut satis verilerinin takip edilecegini bildiren analistler, teknik açidan endeks kontratinda 5.250 ve 5.150 seviyelerinin destek, 5.350 ve 5.400 puanin direnç konumunda oldugunu kaydetti.