Bursa'da Prof. Dr. Hayrettin Karaman için vefa programi düzenlendiSinan Balcikoca- Yildirim Belediyesinin organize ettigi etkinlikte, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesaji okundu

Bursa'da Prof. Dr. Hayrettin Karaman için vefa programi düzenlendiSinan Balcikoca- Yildirim Belediyesinin organize ettigi etkinlikte, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesaji okundu

BURSA (AA) - Bursa'da, Yildirim Belediyesi tarafindan ilahiyatçi yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman için vefa programi düzenlendi.

Tayyare Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte, Yildirim Belediyesi Kültür Yayinlarindan çikarilan Hayrettin Karaman'in kaleme aldigi "Dert Söyletir Ask Aglatir" kitabi tanitildi.

Programda, güftesi Karaman'a, bestesi musikisinas Mehmet Kemiksiz'e ait özel ilahi albümü katilimcilarin begenisine sunuldu. Ilahi olarak bestelenen 13 siir için 13 ebru sanatçisinin hazirladigi eserler sergilendi.

Vefa programinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in gönderdigi mesaj okundu.

Cumhurbaskani Erdogan mesajinda, Karaman'in Cumhurbaskanligi Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi de oldugunu hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamiz sadece ilmi kimligiyle degil, vesayete karsi dik durusu ve mücadelesiyle de temayüz etmis birisidir. Muhterem hocamiz karsi karsiya kaldigi tüm zorluklara ragmen hikmet dolu yazilariyla makaleleriyle sohbetleriyle bizlerin gönül dünyasini aydinlatmistir. Islam fikhindan Müslümanlarin soru ve sorunlarina güncel çözüm yollari arayan içtihat kapisini açik tutmak için mücadele eden hocamizin bilinirligi bu yönleriyle ülkemiz sinirlarinin ötesine ulasmistir. Ayrica imam hatip neslinin yetismesinde ilk imam hatip mezunlarindan biri olarak hocamizin degerli emegi vardir. Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamiza Rabb'imden saglikli, bereketli ömürler niyaz ediyorum. Hocam olmasi dolayisiyla da kendisine ayrica saygilarimi sunuyorum."

- "Her zaman bize ufuk göstermis bir hocamiz"

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz programda yaptigi konusmada, Karaman'in ilmi ve edebi kisiligine degindi.

Yilmaz, "Fakülte yillarimizda, imam hatip okullarimizdan itibaren hem sözüyle hem eseriyle hem de durusuyla kendisinden hep müstefit oldugumuz muhterem hocamiz. Imam hatip okullarinin ve bir nesil davasi için kendisini adamis ve her zaman bize ufuk göstermis bir hocamiz. Hayrettin hocamiz bizim için bir ufuk olmustur." ifadesini kullandi.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, böyle bir etkinligi düzenlemekten dolayi mutluluk duyduklarini anlatarak, su degerlendirmelerde bulundu:

"Fikih, hadis, tefsir, edebiyat, beseri hayata dair meseleler gibi pek çok alanda eserler veren, nice müskül meseleyi, çagin getirdigi problemlere çözüm üreten, sohbetleri ve siirleriyle sayisiz gönüle dokunan Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamiza bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödeme gayreti içindeyiz. Ömrünü ilme adayan Hayrettin Karaman hocamiz ilme ve düsünce dünyamiza birçok katki saglamistir. Ögretim, teblig ve irsat faaliyetleri ile binlerce ögrenci yetistirmistir. Sadece ilmi kimligiyle degil vesayete karsi dik durusu ve mücadelesiyle de temayüz etmis bir isimdir."

Prof. Dr. Hayrettin Karaman da kendisi için böyle bir program düzenlenmesinde emegi geçenlere ve programa katilanlara tesekkür etti.

"Ilme Adanmis Bir Ömür; Hayrettin Karaman'a Vefa Paneli"nin de yapildigi programa, AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Mustafa Yavuz, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, AK Parti Genel Baskan Danismani Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan ile diger davetliler katildi.