Darbedilen kadini kurtarmaya çalisan antrenörü öldüren saniklar hakkinda gerekçeli karar açiklandiZehra Melek Çat,Havva Dereagzi

Darbedilen kadini kurtarmaya çalisan antrenörü öldüren saniklar hakkinda gerekçeli karar açiklandiZehra Melek Çat,Havva Dereagzi

KONYA (AA) - Konya'da darbedilen kadini kurtarmaya çalisan boks antrenörünü biçakla öldürdükleri gerekçesiyle müebbet hapis cezasina çarptirilan 2 sanik hakkindaki kararin gerekçesi açiklandi.

Konya 4. Agir Ceza Mahkemesince hazirlanan gerekçeli kararda sanik Yasar Karadeniz'in, sanik Fatih Özçiftçi'yi maktul Orhan Çumraligil'i biçaklarken engellemedigi, elleriyle vurarak öldürme eylemine katildigi, bu nedenle her iki saniga da müebbet hapis cezasi verildigi belirtildi.

Özçiftçi'nin biçak, diger sanik Karadeniz'in de ellerini kullanarak, eylemi birlikte gerçeklestirdiginin anlasildigi aktarildi.

Selçuklu ilçesi Yazir Mahallesi Arafat Sokak'ta 27 Mayis 2021'de apartmanin girisinde alkollü olduklari öne sürülen Fatih Özçiftçi (28) ve Yasar Karadeniz (29) ile darbettikleri kadina yardim etmeye çalisan Dündar K. (42) ve Orhan Çumraligil (35) arasinda tartisma çikmis, olayin kavgaya dönüsmesi üzerine Dündar K. ile Orhan Çumraligil biçaklanmisti. Hastaneye kaldirilan Çumraligil kurtarilamamis, süpheliler tutuklanmisti.

Fatih Özçiftçi ve Yasar Karadeniz, hiçbir indirim uygulanmadan "kasten öldürme" suçundan müebbet hapse çarptirilmisti.