Filistin'den depremzedeler için 20 bin uyku tulumuEnes Canli

Filistin'den depremzedeler için 20 bin uyku tulumuEnes Canli

EL-HALIL (AA) - Filistin'de, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için hazirlanan 20 bin uyku tulumu Türkiye'ye gönderiliyor.

Filistin Vakiflar ve Din Isleri Bakanliginin sagladigi bagisla hazirlanan uyku tulumlari, isgal altindaki El-Halil'deki fabrikadan kamyonlara yüklenerek Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanina sevk edildi.

Filistin Zekat Fonu Genel Müdürü Halid el-Hallaf, Bakanligin bagisiyla Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için hazirlanan 20 bin uyku tulumunun bugün el-Halil kentindeki fabrikadan yola çikarildigini belirtti.

Fabrika Müdürü Raid Saafin de tulumlarin kontrol ve gümrük için gerekli islemleri yapildiktan sonra bugün kamyonlara yüklenerek, fabrikadan Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanina sevk edildigini ve buradan da Türkiye'ye gönderilecegini kaydetti.

Isgal altindaki Bati Seria'nin el-Halil kentindeki söz konusu fabrika, subat ayinda tüm siparislerini askiya alarak, depremzedeler için uyku tulumu hazirlamaya baslamis ve daha önce de 2 bin adet Türkiye'ye göndermisti.