Isuzu'nun yüzde 100 elektrikli otobüsü Citivolt, Avrupa demo turu için yola çiktiMuhammet Emin Horuz- Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoglu:- "Bugünün ve yarinin müsteri talep ve beklentilerine uygun olarak gelistirdigimiz araçlarimizi dünyanin birçok ülkesine ihraç ediyoruz"

Isuzu'nun yüzde 100 elektrikli otobüsü Citivolt, Avrupa demo turu için yola çiktiMuhammet Emin Horuz- Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoglu:- "Bugünün ve yarinin müsteri talep ve beklentilerine uygun olarak gelistirdigimiz araçlarimizi dünyanin birçok ülkesine ihraç ediyoruz"

ISTANBUL (AA) - Anadolu Isuzu'nun yüzde 100 elektrikli araci Citivolt, nisan ayinda Avrupa demo turu için yola çikti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Isuzu Citivolt, Avrupa demo tur etkinlikleri kapsaminda nisan ve kasim aylari arasinda toplam 14 ülkedeki potansiyel kurumsal müsterileri ile bulusacak.

Anadolu Isuzu'nun, AB ülkeleri basta olmak üzere toplu ulasim alanindaki en yeni çevreci düzenlemelere, belediyeler ve ulasim operatörleri basta olmak üzere kurumsal müsterilerinin, güncel talep ve gereksinimlerine göre ürettigi yüzde 100 elektrikli, çevreci araçlar; pazarda her geçen gün daha fazla begeni topluyor. Anadolu Isuzu'nun elektrikli araç vizyonu dogrultusunda ürettigi sessiz ve çevreci otobüs ailesinin en yeni temsilcisi olan Citivolt, dünya pazarlarinda giderek artan bir ilgi görüyor.

Anadolu Isuzu, Citivolt'un Avrupa demo turu kapsamindaki duraklarinda müsterilerine araci ve özelliklerini yakindan tanima firsati sunacak. Citivolt, demo tur süresince izleyecegi rota üzerindeki duraklari olan kentlerde belediye ve toplu tasima sirketlerine yakindan tanitilacak. Bu sayede ziyaret edilen müsteriler, yüzde 100 elektrikli Citivolt'un yüksek performansli, sessiz ve çevreci motorunu, teknolojik özelliklerini, yol tutusunu, güvenligini ve konforunu yakindan deneyimleme firsati bulacak.

Anadolu Isuzu; genis ürün yelpazesi, etkin satis sonrasi hizmetleri, genis bayi ve servis agi ile yurt disi pazarlardaki iddiasini her geçen yil artiriyor. Anadolu Isuzu, 300 bin metrekarelik alana sahip üretim tesislerinde terzi isi imalat modeli ile midibüs, otobüs ve kamyon segmentlerinde üretim yapiyor.

Bugüne kadar yurt içinde oldugu gibi yurt disi pazarlarda da önemli basarilar elde eden Isuzu Citivolt, Avrupa demo turu kapsaminda sira ile Dogu Avrupa'da Romanya, Macaristan, Polonya, Bulgaristan, Litvanya, Sirbistan ve Yunanistan, Bati Avrupa'da Ispanya, Fransa, Portekiz, Belçika, Almanya, Isviçre, Avusturya ve Italya'da dolasacak ve 20 sehirde tanitim aktiviteleri gerçeklestirecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoglu, sunlari kaydetti::

"Anadolu Isuzu olarak ticari araçlar segmenti de dahil tüm otomotiv endüstrisinin son dönemde içinde oldugu kapsamli dönüsümün aktörleri arasinda yer aliyoruz. Sektörün gelecegini sekillendirecek olan trendleri sadece izlemekle kalmiyor, arastirma gelistirme asamasindan teslimata ve satis sonrasi hizmetlere kadar tüm faaliyetlerimizde temel önceligimiz olarak sürdürülebilirligi odagimiza aliyoruz. Bugünün ve yarinin müsteri talep ve beklentilerine uygun olarak gelistirdigimiz araçlarimizi dünyanin birçok ülkesine ihraç ediyoruz. AR-GE gücümüz, Çayirova'daki 'akilli fabrika' özelliklerine sahip modern üretim tesislerimizde müsterilerimizin beklentilerini en iyi sekilde karsilayan araç üretme kabiliyetimiz bizim en büyük avantajlarimiz arasinda. Anadolu Isuzu olarak ürün yelpazemizi elektrikli araç vizyonumuz dogrultusunda ürettigimiz yeni araçlarla gelistirmeye devam ediyoruz. Çevreci araçlarin üretiminde dünyada söz sahibiyiz. Yüzde 100 elektrikli Citivolt ve NovoCiti Volt otobüslerimizin yani sira ürün segmentimizi yüzde 100 biogaz uyumlu, CNG yakitli Kendo ile gelistirdik."

- Isuzu Citivolt

Anadolu Isuzu'nun ilk kez 2022 sonbaharinda Hannover IAA Transportation fuarinda tanitimini yaptigi 12 metrelik Citivolt elektrikli otobüs modeli, isletmecisine oldukça önemli avantajlar sunuyor.

Tamamen elektrikli sürüs ve sifir emisyon özelliklerine sahip olan ve modern hatlariyla dikkatleri üzerine çeken Citivolt modeli, ulasim ve tasimacilik sektörünün büyük ilgisini çekiyor. Citivolt sahip oldugu yüksek teknoloji özellikleri, zengin donanimi ve sifir emisyon avantajinin yani sira alçak tabanli platformu ve genis kapilari sayesinde yolcularina tamamen engelsiz bir erisim olanagi sagliyor.

Yüksek performansli elektrik motoru ile daha güçlü olan Citivolt, ergonomik sürücü alani ve kisisellestirilebilir gösterge ekrani ile keyifli bir sürüs deneyimi sunuyor. Sadece 3 saatte hizli sarj olabilen Citivolt serisi, tek sarjda 480 km menzile sahip.