ABD'deki ankette Biden'in adaylik için "çok yasli" oldugunu düsünenlerin orani yüzde 73Zeynep Katre Oran

ABD'deki ankette Biden'in adaylik için "çok yasli" oldugunu düsünenlerin orani yüzde 73Zeynep Katre Oran

WASHINGTON (AA) - ABD'de yayimlanan bir anket, seçmenlerin yüzde 73'ünün 80 yasindaki Baskan Joe Biden'in 2024'te yeniden aday olmak için "çok yasli" oldugunu düsündügünü ortaya koydu.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin sonuçlari dün yayimlanan ankete katilanlarin yüzde 73'ü, eski baskan Donald Trump ile Biden'in yaslari nispeten yakin olmasina ragmen, Biden'in yasiyla ilgili endiselerini paylasarak ikinci dönem için "çok yasli" oldugunu düsündüklerini belirtti.

Katilimcilarin yüzde 47'si de 77 yasindaki eski ABD Baskani Donald Trump hakkinda benzer endiselerini paylasti.

Ankete göre daha fazla seçmen, baskanlik döneminde Trump'in Biden'a göre daha basarili oldugunu düsündügünü dile getirdi. Katilimcilarin yüzde 51'inin Trump'i daha basarili buldugu ankette, Biden için ayni seyi düsünenlerin orani yüzde 40'ta kaldi.

"Amerikan tarihinin en yasli baskani" olarak kayitlara geçen ve gelecek sene yapilacak baskanlik yarisi için de aday olan Biden, yeniden seçilmesi halinde göreve 82 yasinda baslayacak ve görev süresi bittiginde 86 yasinda olacak.

Biden'in Cumhuriyetçi Parti'den en popüler rakibi Trump ise haziranda 77 yasina girdi. Bu durum, Trump'in seçilmesi durumunda 78 yasinda ikinci kez baskan olacagi, 82 yasinda da görevinin son bulacagi anlamina geliyor.