Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci tur oylamasina 5 gün kaldiAylin Dal- 28 Mayis'ta yapilacak ikinci oylamada, yurt içi ve yurt disinda kayitli 64 milyondan fazla seçmene, ilk turun ardindan yurt içinde 18 yasini dolduran ve seçmen olmaya hak kazanan 47 bin 523 genç daha eklenecek - Ikinci oylamada, geçerli oylarin çogunlugunu alan aday cumhurbaskani seçilecek - Seçmen kütüklerinin kesinlestirilmesi nedeniyle seçmen kaydi ile ilgili adres degisikligi yapilamayacak, Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci o

Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci tur oylamasina 5 gün kaldiAylin Dal- 28 Mayis'ta yapilacak ikinci oylamada, yurt içi ve yurt disinda kayitli 64 milyondan fazla seçmene, ilk turun ardindan yurt içinde 18 yasini dolduran ve seçmen olmaya hak kazanan 47 bin 523 genç daha eklenecek
- Ikinci oylamada, geçerli oylarin çogunlugunu alan aday cumhurbaskani seçilecek
- Seçmen kütüklerinin kesinlestirilmesi nedeniyle seçmen kaydi ile ilgili adres degisikligi yapilamayacak, Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci o

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani Seçimi'nin 14 Mayis'ta yapilan ilk turunda adaylarin salt çogunlugu alamamasi nedeniyle Türkiye, 28 Mayis'ta cumhurbaskanini belirlemek için tekrar sandik basina gidiyor.

Cumhurbaskani Seçimi'nin ilk turunun kesin sonuçlari, 19 Mayis'ta Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafindan ilan edildi.

Bu seçimin ikinci tura kalmasi nedeniyle YSK'nin ikinci oylama için hazirladigi seçim takvimi isliyor.

Cumhurbaskani Seçimi'nin 28 Mayis'ta yapilacak ikinci turuna, ilk oylamada en çok oy alan iki aday Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu katilacak.

Iki aday için yeniden basilan oy pusulalarinda siralamada herhangi bir degisiklik olmadi.

Bu turda geçerli oylarin çogunlugunu alan aday cumhurbaskani seçilecek.

Ikinci tura, güncellenmis kütüklerle gidilecek, seçmen kaydi ile ilgili adres degisikligi yapilamayacak, Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci oylamasinda da ayni sandik alanlarinda oy kullanilacak.

Yurt içi ve yurt disinda toplam kayitli 64 milyondan fazla seçmene, ilk turun ardindan yurt içinde 18 yasini dolduran ve seçmen olmaya hak kazanan 47 bin 523 genç daha eklenecek.

Yurt disindaki seçmenler de bir önceki seçimde oldugu gibi ayni yerlerde oy kullanacak.

Yurt disi seçmen kütügüne kayitlilar için 20 Mayis'ta 73 ülkede kurulan sandiklardaki oy verme islemleri devam ediyor. Bu seçmenler 24 Mayis'a kadar temsilciliklerde oy verebilecek. Gümrük kapilarinda ise oy kullanma islemi 20-28 Mayis'ta yapilacak.

- Seçmen bilgi kagitlari yeniden dagitiliyor

YSK, "bazi seçmenlerin seçmen bilgi kagitlarini kaybettigi, lazim olmaz düsüncesiyle attigi" ve "seçmen bilgi kagidi olmayanlarin oy kullanamayacagi" söylemleri nedeniyle seçmen bilgi kagitlarinin yeniden dagitilmasi yönündeki basvuru üzerine, ikinci tur oylama için seçmen bilgi kagitlarinin basiminin yapilarak yeniden dagitilmasini kararlastirdi.

- Itiraz süreçlerinin ardindan kesin sonuçlar açiklanacak

Seçim sonuçlarina yapilacak itiraz süreçlerinin tamamlanmasinin ardindan YSK, Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci oylamasinin kesin sonuçlarini açiklayacak.

Kesin sonuçlar, YSK tarafindan Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanligi ile Cumhurbaskanligi makamina bildirilecek, kamuoyuna ilan edilecek, Resmi Gazete'de yayimlanacak.

Seçilen cumhurbaskani adina, YSK tarafindan cumhurbaskani seçildigine dair tutanak, yani mazbata düzenlenecek ve seçilen cumhurbaskanina verilmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanligina sunulacak.

Bu mazbata, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskani tarafindan verilecek ve ayni birlesimde ant içme töreni yapilacak.

Ant içme töreninin, seçim sonucunun kesinlesmesini takip eden üç gün içinde yapilmasi öngörülüyor.