CHP'li Köksal, Meclis'te kadinlarla basin toplantisi düzenledi:Kemal Karadag- "6284 sayili Kanun da Türk Medeni Kanunu da kirmizi çizgimizdir, asla dokundurtmayacagiz"

CHP'li Köksal, Meclis'te kadinlarla basin toplantisi düzenledi:Kemal Karadag- "6284 sayili Kanun da Türk Medeni Kanunu da kirmizi çizgimizdir, asla dokundurtmayacagiz"

TBMM (AA) - CHP Grup Baskanvekili Burcu Köksal, 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesi Kanunu ile Türk Medeni Kanunu'nun kirmizi çizgileri oldugunu söyledi.

Köksal, Meclis'te bazi partilerden kadin milletvekilleri ve 81 ilden gelen Esitlik Için Kadin Platformu (ESIK) gönüllüleriyle düzenledigi basin toplantisinda, kadin haklarinin korunmasi için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas'in açiklamalarini hatirlatan Köksal, yeni anayasa tartismalarinda hedefin 6284 sayili Kanun ile Türk Medeni Kanunu oldugunu ileri sürdü.

Yoksulluk nafakasinin Türk Medeni Kanunu'nda düzenlendigini hatirlatan Köksal, yasa yapma yetkisinin Meclis'te, yasa teklifi verme yetkisinin de milletvekillerinde oldugunu kaydetti.

Bakan Göktas'tan Türkiye'de cinayete kurban giden kadinlarin sesi olmasini, kadina yönelik siddetle mücadele etmesini bekledigini dile getiren Köksal, Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu'nun agustos ayindaki raporuna göre 29 kadinin cinayete kurban gittigini söyledi.

Burcu Köksal, "Kadinlarin kim tarafindan, neden öldürüldügü tespit edilmedikçe, adil yargilama yapilmayip süpheliler caydirici cezalar almadikça, önleyici tedbirler uygulanmadikça siddet boyut degistirerek devam ediyor." dedi.

Köksal, mücadelenin, kadin haklarini korumak, gelistirmek ve daha ileri tasimak için yürütülmesi gerektiginin altini çizdi.

Türk Medeni Kanunu'nun ve 6284 sayili Kanun'un dayanagi olmayan gerekçelerle tartismaya açilmasini kabul etmediklerini belirten Köksal, "6284 sayili Kanun da Türk Medeni Kanunu da kirmizi çizgimizdir, asla dokundurtmayacagiz. Bunun için gerek Meclis'te gerek alanda gerekse tüm platformlarda mücadelemizi kararlilikla sonuna kadar sürdürecegiz." diye konustu.

Köksal'in basin toplantisina destek veren Türkiye Isçi Partisi (TIP) Istanbul Milletvekili Sera Kadigil, Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir ve Yesil Sol Parti Diyarbakir Milletvekili Adalet Kaya da kadin haklarina iliskin açiklamalarda bulundu.

Köksal ve milletvekilleri daha sonra Meclis'e gelen kadinlarla görüstü.