TMSF: Fon'un yurt disina çikis yasagini kaldirma yetkisi yokturFatma Eda Topcu

TMSF: Fon'un yurt disina çikis yasagini kaldirma yetkisi yokturFatma Eda Topcu

ISTANBUL (AA) - Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF), bazi basin yayin organlarinda yer alan "TMSF, yurt disina çikis yasagini apar topar kaldirdi" iddialarinin gerçegi yansitmadigini duyurdu.

TMSF'den yapilan açiklamada, Anayasa Mahkemesi'nin, 2007 yilinda mahkeme karari olmadan vergi borcu ve TMSF'ye borcu olanlara yurt disina çikis yasagi konulamayacagina karar verdigi hatirlatildi.

Açiklamada, "Bazi basin yayin organlarinda yer alan 'TMSF yurt disina çikis yasagini apar topar kaldirdi' iddialari gerçegi yansitmamaktadir. TMSF'nin yurt disina çikis yasagi koyma veya yurt disina çikis yasagini kaldirma yetkisi Bankacilik Kanunu'nda bulunmakta iken, bu hüküm 2007 yilinda Anayasa Mahkemesi karari ile iptal edilmistir. TMSF'nin tahsilat uygulamalarini düzenleyen Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu Alacaklarinin Takip ve Tahsile Iliskin Esas ve Usuller Hakkinda Yönetmelik güncellenmis olup kanun maddesi iptal oldugundan kadük olan madde yönetmelikten çikarilmistir. Böylece söz konusu tahsilat yönetmeligi, Anayasa Mahkemesi karari çerçevesinde kanun ile uyumlu hale getirilmistir." denildi.