Ingiltere'de on binlerce pratisyen hekim bu yil ikinci kez greve gittiZuhal Demirci

Ingiltere'de on binlerce pratisyen hekim bu yil ikinci kez greve gittiZuhal Demirci

LONDRA (AA) - Ingiltere'de on binlerce pratisyen hekim, ücret artisi ve çalisma kosullarinda süregelen anlasmazlik nedeniyle bu yil ikinci kez greve giderek 4 günlük is birakma eylemi baslatti.

Maas artislarinin yillardir enflasyonun altinda kaldigini savunan ve yüzde 35 ücret artisi talebinde bulunan on binlerce pratisyen hekim 4 günlük greve gitti.

Saglik sektöründeki kuruluslari temsil eden Ingiltere Ulusal Saglik Sistemi (NHS) Konfederasyonu, doktorlarin grevi nedeniyle 350 binden fazla randevu ve ameliyatin iptalinin öngörüldügünü açikladi.

Pratisyen hekimlerin grevi 15 Nisan sabahi sona erecek.

- Saglik Bakani: "Doktorlarin yüzde 35 ücret artisi talebi makul degil"

Ingiltere Saglik Bakani Steve Barclay, doktorlarin is birakma eylemine iliskin yaptigi yazili açiklamada, grevin sadece hasta güvenligini riske atmadigini, ayni zamanda zamanlamasinin, Paskalya tatilinden sonra en üst düzeyde aksaklik yaratacak sekilde planlandigini vurguladi.

Barclay, grevi, "büyük hayal kirikligi" olarak niteledi ve doktorlarin yüzde 35'lik ücret artisi talebinin makul olmadigini savundu.

Bakan Barclay, "Ingiliz Tabipler Birligi (BMA) sendikasi, bu durusundan vazgeçmeye ve grevleri iptal etmeye istekliyse, diger sendikalarla yaptigimiz gibi gizli görüsmelere devam edebilir ve ileriye dönük bir yol bulabiliriz." ifadesini kullandi.

Pratisyen hekimler, 13 Mart'ta da 72 saatlik is birakma karari almisti.