Milli Egitim Bakani Tekin, Eskisehir'de "Ögretmenler Odasi Bulusmalari"na katildiYavuz Emrah Sever,Emrah Yasar

Milli Egitim Bakani Tekin, Eskisehir'de "Ögretmenler Odasi Bulusmalari"na katildiYavuz Emrah Sever,Emrah Yasar

ESKISEHIR (AA) - Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, "Ögretmenler Odasi Bulusmalari" kapsaminda Eskisehir'de düzenlenen programda ögretmenlerle bir araya geldi.

Bakan Tekin, Eskisehir Ögretmenevi'ndeki programda yaptigi konusmada, il ziyaretlerinde her firsatta ögretmenlerle yan yana geldiklerini söyledi.

Sahanin sorunlarini egitimin asli unsuru olan ögretmenlerden bizzat dinleyerek çözüm gelistirmeye çalistiklarini belirten Tekin, "Ögretmenlerimizin il içi ve iller arasi atamalarda ikinci bir yer degistirme hakki taninmasi ile mazerete bagli yer degistirme konusunda Il Milli Egitim Müdürlüklerinin emrine atanmasi islemlerini, Ögretmenler Odasi Bulusmalari'mizda gündeme gelmesi üzerine gerçeklestirdik." dedi.

Tekin, son olarak Kahramanmaras merkezli depremlerden agir etkilenen illerdeki ögretmenlere taninan "iller arasi mazerete bagli yer degistirme hakki"nin da yine bu bulusmalarin sonucunda oldugunu dile getirerek, Bakanligin tüm imkanlariyla ögretmenlerin yaninda olmaya devam edeceklerini vurguladi.

Ögretmenler odasini çok önemsediklerini kaydeden Tekin, yeni bir konsept gelistirerek okullardaki tüm ögretmen odalarini yeniden düzenleyeceklerini anlatti.

Daha sonra söz alarak duygu, düsünce ve beklentilerini aktaran ögretmenler ise derslere cep telefonlarinin alinmamasi, devamsizlik ve sinif tekrari gibi konular basta olmak üzere 2023-2024 egitim ögretim yilina iliskin genelgedeki kararlari memnuniyetle karsiladiklarini ifade etti.