Bursa'da 2 hasta yakini tarafindan darbedilen profesör için saglikçilardan tepkiFatih Çapkin

Bursa'da 2 hasta yakini tarafindan darbedilen profesör için saglikçilardan tepkiFatih Çapkin

BURSA (AA) - Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Murat Biçer'in, bir yil önce vefat eden hastasinin yakinlari tarafindan darbedildigi iddiasina meslektaslari tepki gösterdi.

Bursa Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi önünde toplanan saglikçilar adina açiklama yapan Türk Saglik Sen Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Köse, saglikta siddetin önlenmesi için daha fazla caydirici tedbirin alinmasi gerektigini vurguladi.

Her hastaya kendi aileleri gibi bakip ilgilendiklerini belirten Köse, saglik personelinin hastaliklara karsi tibbin imkanlarini zorladigini, buna ragmen bazen istenmeyen sonuçlarla karsilasabildiklerini belirtti.

Dün darbedilen Biçer'in çalistigi hastanenin önünde açiklama yaptiklarini vurgulayan Köse, sunlari kaydetti:

"Saglikta siddet uygulayan insanlara bir kez daha hatirlatiyoruz. Burada hizmet üretecek insanlar olmazsa, can güvenligi ve huzur içerisinde çalisacak saglik çalisanlarini bulamazlarsa, yarin sizin anneniz, babaniz, kardesinizin de ihtiyaci oldugu zaman bir saniyenin çok kiymetli oldugu anlarda hizmet edecek, can verecek, saglik çalisanlarini bulamayabilirsiniz. O yüzden umutlarimizi tüketmeyin."

Türk Saglik Sen Bursa 2 Nolu Sube Baskani Bilal Atik de yasanan olaydan üzüntü duyduklarini dile getirdi.

Atik, iyilestirmek için tedavi ettigi bir hastasinin vefat etmesi üzerine bu kisinin yakini tarafindan silah kabzasiyla darbedilen Kalp ve Damar Cerrahi Profesör Doktor Murat Biçer'e geçmis olsun dileklerini iletti.

Yasanan olayin saglikta siddetin ne kadar korkunç bir hale geldiginin açik göstergesi oldugunu ifade eden Atik, "Profesörümüz, doktorumuz, hemserimiz, saglik çalisanlarimiz kendilerini güvende hissedemezlerse can güvenliklerinden endiseli bir halinde yasar ve çalisir, nasil hizmet üreteceklerdir." ifadesini kullandi.

Atik, saglikta siddette cezayi arttiran ve bu suçu, kategorik bir suç olarak tanimlayan düzenlemenin olumlu oldugunu dile getirerek, "Bunun yani sira saglik kurum ve kuruluslarinin sifir toleransli alan ilan edilmesi süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelenmesi, paraya çevrilmesi imkansiz hale getirilerek hapis cezasi ile cezalandirilmasi gereklidir. Saglik çalisanlarinin yasadiklarina bir son verilmesinin baska bir çaresi yoktur. Saglik çalisanlari siddet sarmalindan bir an önce kurtarilmalidir." degerlendirmesinde bulundu.