Depremzedelerin konakladigi gemide çocuklar için 15 metrelik pasta Halil Fidan

Depremzedelerin konakladigi gemide çocuklar için 15 metrelik pasta Halil Fidan

HATAY (AA) - Napoli'den gelen ve Iskenderun Limani'nda, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenlerin konakladigi MSC AURELIA gemisinde, çocuklar için üzerinde Türk ve Italyan bayraklarinin yer aldigi 15 metrelik pasta hazirlandi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin koordinasyonunda 20 Subat'ta Iskenderun Limani'na demirleyen MSC AURELIA gemisinde yaklasik 700 depremzede agirlaniyor.

Her birinde banyo, tuvalet bulunan 358 oda ve 1000'den fazla yatak kapasitesine sahip gemi, "Yalniz degilsin Türkiye" afisiyle dikkat çekiyor.

Her gün konuklar için farkli etkinliklerin yapildigi gemide bu kez de çocuklar için pasta hazirlandi. Türk ve Italyan bayraklarinin yer aldigi 15 metrelik pasta çocuklarin alkislariyla kesilerek ikram edildi.

MSC Mersin Bölge Müdürü Ugur Tosuner, gazetecilere, geminin 20 Subat'ta Iskenderun Limani'na geldigini ve 2 ay boyunca burada kalacagini ifade etti.

Depremzedelere burada ev konforunu yasatmaya çalistiklarini aktaran Tosuner, sunlari kaydetti:

"Aslinda biz her gün bir etkinlik yapiyoruz ama bugün etkinligin özelligi çocuklarimiza yine bir motivasyon olsun istedik. Gemi kaptanimizin ve asçimizin yapmis oldugu bir etkinlik bu. Burada çocuklara zaten her daim bir etkinligimiz var. Pasta 9 parçadan olusuyor. Bunlarin hepsi el yapimi, asçilarimiz 24 saattir bununla ugrasiyor. Bana söylediklerine göre 'bir feribotta yapilmis su anda dünyanin en büyük pastasi' diyorlar. Çocuklar mutlu olsun, bizim için yeter."

Çocuklardan Beren Karatas da burada çok keyifli vakit geçirdiklerini ifade ederek, kendilerine bu imkani saglayan yetkililere tesekkür etti.