Bakü'de "Süslü Kadinlar Bisiklet Turu" düzenlendiRuslan Rehimov

Bakü'de "Süslü Kadinlar Bisiklet Turu" düzenlendiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'in baskenti Bakü'de, "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinlikleri kapsaminda, "Süslü Kadinlar Bisiklet Turu" gerçeklestirildi.

Hazar Denizi kiyisindaki parkta toplanan bir grup kadin, bisikletlerini balonlarla süsledi. Aralarinda Azerbaycan'da yasayan Türk vatandaslarinin da yer aldigi kadinlar parkta bisikletleriyle tur atti.

Süslü Kadinlar Bisiklet Turu organizasyonu sorumlusu Pinar Oklap, yaptigi açiklamada etkinligi, sehirlerin insan odakli, yasanabilir, bisiklet dostu ve saglikli sehirler olarak yeniden tasarlanmasi gerektigine dikkati çekmek amaciyla düzenlediklerini bildirdi.

Oklap, "Kamu alanlarinin, özellikle kadinlarin, çocuklarin, yaslilarin ve engellilerin rahatlikla erisebildigi, faydalanabildigi alanlar olarak kullanima sunulmasini istiyoruz. Saglikli bir toplum ve yasanabilir bir gelecek için, özellikle büyük sehirlerimizde pazar günleri, sehir merkezinde bazi caddelerin motorlu araç trafigine kapatilarak 'otomobilsiz pazar' ilan edilmesini istiyoruz." dedi.