Antalya'da darbettikleri kisinin ölümüne sebep olan iki zanli ile taksi sürücüsü, hakim karsisindaSinan Özmüs

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Muratpasa ilçesinde, darbederek yol ortasinda biraktiklari kisinin üzerinden otomobil geçmesi sonucu ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasiyla tutuklanan iki zanli ile taksi sürücüsünün yargilanmasina baslandi.

3. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu saniklar F.Ç. ve C.Y, tutuksuz yargilanan sanik taksi sürücüsü H.Ü, müstekiler ve taraf avukatlari katildi.

Durusmada söz verilen sanik F.Ç. olay günü Kizilarik Caddesi'nde, kendisinin ve diger sanik C.Y'nin idaresindeki iki araçla önlü arkali sekilde orta seritte seyrettikleri sirada, yol ortasinda duran maktulü gördügünü söyledi.

Maktule çarpmamak için sola kirdigini, bu nedenle arkasindan gelen C.Y'nin idaresindeki otomobilin aracina çarptigini ifade eden F.Ç. aracin kaputuna iki elini koyan maktulün alkollü bir sekilde küfrettigini savundu.

Maktulün aracin saginda oturan esinin kapisini açar gibi yaptigi sirada, arkadan C.Y'nin gelerek maktule yumruk attigini belirten F.Ç. söyle konustu:

"Sonra ben de araçtan indim. Maktul yüzü yumrugun etkisiyle yerde yatiyordu. Maktulün yüzünü bana dogru çevirdim. Maktul hale küfrediyordu. Küfür ettigi için ben de maktulün yüzüne bir tane yumruk attim. Maktule sinirlendim ve 'Kendini mi öldürteceksin, isine gücüne bak.' dedim. Sonra C.Y. ile birlikte yolun biraz daha kaldirim tarafina dogru maktulü tasidik. Ancak maktul küfretmeye devam ettigi için daha fazla kendisini tasimadik ve biraktik. Ertesi gün olayi internette gördüm ve polise teslim oldum."

- "Herhalde kendisi kalkar yürür gider' diye düsündüm"

Diger sanik C.Y. ise maktulün öndeki araçta sag tarafta oturan hamile Berivan A.'ya zarar vereceginden korktugu için maktule yumruk attigini iddia etti.

Maktulün yere düstügünde küfretmeye devam ettigini öne süren C.Y. söyle devam etti:

"Susmasi için maktulün omuz kismina bir tane tekme attim. O sirada o sinirle F.Ç de arabadan indi ve o da bir tane yumruk salladi. Tam göremedim ama sanirim yüzüne vurdu. Sonra yerdeyken maktul bize hala küfretmeye devam ediyordu. Maktulü biraz yolun kenarina dogru çektik, hala küfretmeye devam ettigi için diger sanik F.Ç. maktule bir tane tekme atti. Kafasina attigini hatirliyorum. F.Ç. 'Basimiza bela olacak arabalara binip gidelim.' dedi. Arabaya yöneldigimiz de maktul hala küfretmeye devam ediyordu. Ben de 'Herhalde kendisi kalkar yürür gider' diye düsündüm. Bu sebeple araçlara bindik ve olay yerinden ayrildik."

- Motosiklet sürücüsü taksiciyi uyarmaya çalismis

Tutuksuz sanik taksi sürücüsü H.Ü. ise yolda giderken bir seyin üzerinden geçtigini fark ettigini belirterek, önce bir sokak hayvanina çarptigini düsündügünü söyledi.

Araci durdurdugunda maktule çarptigini anladigini belirten H.Ü. "Korkumdan maktule bakamadim. Olayin soku ile çevremdekilere polisi ve ambulansi aramalarini söyledim. O esnada yoldan geçen bir hemsire gelip maktulün durumuna bakti. Maktulün üzerinden geçmeden hemen önce karsi seritten ters yönde seyir halinde giden bir motosikletli kornaya basarak beni uyarmaya çalismis ancak ben aracin camlari kapali oldugu için korna sesini duyamadim." dedi.

H.Ü. olayin oldugu yere bir agacin gölgesinin düstügünü belirterek, bu nedenle kiyafetleri siyah olan maktulü göremedigini savundu.

Hayatini kaybeden Çagri Aktas'in annesi Esme Aktas, sikayetçi oldugunu belirterek, saniklarin en agir sekilde cezalandirilmalarini istedigini söyledi.

Müsteki avukati Burak Kizik da saniklarin ifadelerini kabul etmediklerini vurgulayarak, kamera kayitlarindan da anlasilacagi üzere saniklardan F.Ç. ve C.Y.'nin anlatimlarinin dogruyu yansitmadigini savundu.

Mahkeme heyeti, saniklar F.Ç. ve C.Y.'nin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

- Olay

Kizilirmak Caddesi'nde 28 Eylül 2022 gece saatlerinde H.Ü. idaresindeki 07 T 4507 plakali ticari taksi, yerde yatan Çagri Aktas'in (30) üzerinden geçerek ölümüne neden olmustu. Aktas'in F.Ç. ve C.Y. tarafindan darbedilerek yol ortasinda birakildigi belirlenmis, olay yerinden kaçan zanlilar yakalanmisti.

Tutuklu saniklar F.Ç. ve C.Y. hakkinda, "haksiz tahrik altinda olasi kastla öldürme", taksi sürücüsü H.Ü. hakkinda ise "taksirle ölüme neden olma" suçundan iddianame hazirlanmisti.