Diyanet Isleri Baskani Erbas, Mevlid-i Serif Güzel Okuma Yarismasi'nin finaline katildiSelma Kasap

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Mevlid-i Serif Güzel Okuma Yarismasi'nin finaline katildiSelma Kasap

ANKARA (AA) - Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Diyanet TV ekranlarinda yayinlanan Vesiletün Necat Mevlid-i Serif Güzel Okuma Yarismasi'nin final bölümüne katildi.

Diyanet Isleri Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, Erbas, konusmasinda, Mevlid-i Serif'in Süleyman Çelebi'nin Müslümanlara biraktigi en büyük miras oldugunu belirtti.

Mevlit'in sadece mevlithanlarin güzel sesleriyle insanlarin musiki ihtiyacini karsilayan bir siir olsun diye yazilmadigina dikkati çeken Erbas, "Süleyman Çelebi Mevlid'in her bahrinde tevhidi anlatmis, Efendimizin veladetini en güzel sekilde dile getirmis, peygamber sevgisini ortaya koymus, münacat ile Allah'a nasil yakarilir, nasil yalvarilir bunu ortaya koymus. Miraç bahrinde bir kelam yapmis. Yani siyerden kelama, tevhitten tasavvufa." dedi.

Erbas, yarismayla Süleyman Çelebi'nin insanliga, Müslümanlara ve millete bir miras olarak biraktigi bir Mevlid-i Serif’in daha çok okunmasi ve hatirlatilmasini, Mevlit ile dile getirilen nasihatlerin, çesitli ilim dallariyla ilgili bilinmesi gereken hususlarin daha çok anlatilmasini amaçladiklarini dile getirdi.

Konusmalarinin sonunda Erbas, dereceye giren 6 yarismaciya ödüllerini takdim etti.