Altincisi düzenlenen 'Sinemanin Kral ve Kraliçesi Yarismasi'nda ilk üçe girenler belirlendiSalih SerefDevlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli: - "Buradan çikan gençler televizyon ya da sinemada çok güzel isler yapiyor. Devam etmesini gönülden istiyoruz" Yapimci Mustafa Uslu: - "Zeki Müren'in filmini çekiyorum. Insallah önümüzdeki ekim ayinda vizyona girecek. Buradan su müjdeyi vereyim. Bugünkü finalistlerden 3 arkadasimizi da bu filmde oynatmak istiyorum"

Altincisi düzenlenen 'Sinemanin Kral ve Kraliçesi Yarismasi'nda ilk üçe girenler belirlendiSalih SerefDevlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli:
- "Buradan çikan gençler televizyon ya da sinemada çok güzel isler yapiyor. Devam etmesini gönülden istiyoruz"
Yapimci Mustafa Uslu:
- "Zeki Müren'in filmini çekiyorum. Insallah önümüzdeki ekim ayinda vizyona girecek. Buradan su müjdeyi vereyim. Bugünkü finalistlerden 3 arkadasimizi da bu filmde oynatmak istiyorum"

ISTANBUL (AA) - Bu yil 6'ncisi gerçeklestirilen "Sinemanin Kral ve Kraliçesi Yarismasi" finali Istanbul Wow Hotel yapildi.

Nevra Serezli, Tamer Yigit, Volkan Severcan, Mustafa Uslu, Nefise Karatay, Petek Dinçöz ve Tümay Özokur'un da aralarinda yer aldigi jüri, adaylar arasindan ilk üçü belirledi.

"Yasayan Degerlere Saygi" bölümünde sinema ve basin emekçisi 3 isim "Yasam Boyu Meslek ve Onur Ödülü"nün sahibi oldu. Ödüller bu yil gazeteci Yasar Senyüz, oyuncu Nevra Serezli ve Tamer Yigit'e verildi.

Senyüz'e ödülünü takdim eden Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli, "Yasar Agabey, konusma yaparken beni arkada çok bekletmesen iyi olur, sonra ne oluyor biliyorsun." dedi.

Karadagli, yarismayi çok önemsedigini ifade ederek, "Buradan çikan gençler televizyon ya da sinemada çok güzel isler yapiyor. Devam etmesini gönülden istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ödülün bir diger sahibi Serezli de mutlulugunu dile getirerek, "Dizi, sinema dünyasina oyuncu yetistirmeyi amaçlayan bir yarismada jüri olarak davet edilmis olmak memnuniyet verici. Sadece güzel insan seçme degil, bu isi yapabilecek donanimli gençleri seçmek önemli. Insallah adil bir kararla güzel bir is yapmis oluruz." açiklamasini yapti.

Tamer Yigit ise 1962 yilinda böyle bir yarisma sonucunda birinci olarak sinema dünyasina girdigini söyleyerek, "Sinema filmlerimiz ve dizilerimizin tüm dünyada satildigi bir ortamda yeni yetisen sanatçilara çok ihtiyacimiz var. Insallah bu gece de seçilen arkadaslar çok basarili olur. Tamer'in elinden böyle bir ödül almak da ayrica mutluluk verici." diye konustu.

- "Tamer Karadagli'yi çekemeyenler için disarida anten dagitacagiz, isterlerse takabilirler"

Gecede konusma yapan bir diger isim Sinemanin Kral ve Kraliçesi Yarismasi Yönetim Kurulu Baskani Atilla Kaplakarslan, tek amaçlarinin medya sektörüne egitimli gençler kazandirmak oldugunu vurgulayarak, "Yarismamiz ödülü egitim olan tek yarismadir. Seçilen gençlerimizi 6 ay egitim görmeden sektöre kazandirmiyoruz. Daha önceki yillarda Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde egitim gördüler, bu yil da Tümay Özokur Akademi'de egitim görecekler. " dedi.

Tamer Karadagli'nin ilk günden beri verdigi desteklerden ötürü özel tesekkürde bulunan Kaplakarslan, "Kendisine yeni görevinde basarilar diliyoruz. Tamer Karadagli'yi çekemeyenler için disarida anten dagitacagiz, isterlerse takabilirler." seklinde konustu.

Jüri üyelerinden oyuncu Volkan Severcan da bu tarz yarismalarin tarihinin 1970'lere uzandigini hatirlatarak, "Ülkemizde gelenegi olan bir tür. O yüzden çok önemli buluyorum. Meslegi dogru yapacak insanlari kazandirmanin degerli oldugunu düsünüyorum. Malum televizyon dünyasi kolay yoldan oyuncu olmayi insanlara asiladi ama oyunculuk çok karmasik bir istir, mutlaka egitim gerektiren bir istir." degerlendirmesinde bulundu.

- "Bugün Kore Gazilerimizin taktigi madalyalari Zeki Müren aldi"

Finalistlere bir müjde verecegini dile getiren yapimci Mustafa Uslu ise Zeki Müren'le ilgili bir film hazirligi içerisinde oldugunu aktararak, söyle devam etti:

"Filmin hikayesinden kisaca bahsetmek istiyorum. 1964 yilinda ABD Baskani Johnson, Ismet Inönü'ye bir mektup yaziyor. Maalesef o mektup dönemin gazetelerinde yer buluyor. Mektupta geçen '1950 yilinda Kore gazilerinize taktigimiz madalyalari bile geri aliriz.' ifadesini okuyan 2221 Kore gazisi, madalyalarini söküyorlar ve ABD'ye geri yolluyorlar. Tabii o zamanki hükümet tipki bugün oldugu gibi rest çekiyor ABD'ye ve Baskanina. Fakat bunun sonucu olarak memlekette bir yokluk basliyor, Türkiye'ye ABD ambargolari geliyor. Bütün bu haberleri Londra'da 7 bin kisiye konser veren Zeki Müren okuyor ve gözyaslarini tutamiyor. Paris Büyükelçiligini ariyor, Paris'in en ünlü tasarimcisina 2221 madalya siparisi veriyor. 1 hafta içerisinde yaptirarak bunlari Genelkurmay Baskanligina teslim ediyor. 'O cesur yürekler, o cesur gögüsler bos kalmamali' diyerek. Tek bir sart koyuyor Zeki Müren; 'Hayatim boyunca adim sakli kalsin'. Yani bugün Kore gazilerimizin taktigi madalyalari Zeki Müren aldi. Film insallah önümüzdeki ekim ayinda vizyonda olacak. Buradan su müjdeyi vereyim. Bugünkü finalistlerden 3 arkadasimizi da bu filmde oynatmak istiyorum."

Yarismada kadinlarda Pinar Deniz birinci, Samira Hoca ikinci, Ela Yilmaz da üçüncü oldu. Erkeklerde ise Dogukan Navdar birinci, Serhat Özer ikinci, Ogulcan Yasar da üçüncü seçildi.

Dereceye giren alti finalist ödül olarak Tümay Özokur Akademi'den ücretsiz oyunculuk egitimi alarak, sinema TV sektörüyle bulusma imkanina kavusacaklar.