"Avrupa Yazilim Mimarisi Konferansi" Yeditepe Üniversitesi'nde gerçeklestirilecekFatma Eda Topcu- Yeditepe Üniversitesi konferansla, dünyada yazilim mühendisligine yön veren, birçok önemli yaklasimi ve teknigi ortaya koymus olan 80'den fazla bilim insani ve arastirmaciyi agirlayacak

"Avrupa Yazilim Mimarisi Konferansi" Yeditepe Üniversitesi'nde gerçeklestirilecekFatma Eda Topcu- Yeditepe Üniversitesi konferansla, dünyada yazilim mühendisligine yön veren, birçok önemli yaklasimi ve teknigi ortaya koymus olan 80'den fazla bilim insani ve arastirmaciyi agirlayacak

ISTANBUL (AA) - Dünyanin en iyi 5 uluslararasi yazilim mühendisligi konferanslarindan biri olarak nitelenen "Avrupa Yazilim Mimarisi Konferansi'nin (European Conference on Software Architecture-ECSA) 17'ncisi, bu yil Yeditepe Üniversitesi’nde, 18-22 Eylül'de düzenlenecek.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, yazilim mühendisligi alaninda çalisan dünyaca ünlü bilim insanlari, Yeditepe Üniversitesi’nde gerçeklestirilecek konferansta bir araya gelecek. Yeditepe Üniversitesi konferansla, dünyada yazilim mühendisligine yön veren, birçok önemli yaklasimi ve teknigi ortaya koymus olan 80'den fazla bilim insani ve arastirmaciyi agirlayacak.

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Mert Özkaya'nin organizasyon baskanliginda gerçeklesecek konferansta, yazilim mühendisligi tüm yönleriyle ele alinacak. Sürdürülebilir ve ölçeklenebilir yazilimlarin gelistirilmesi, yazilim mimarisinin önemi ve mimari-merkezli yazilim gelistirme, yazilim soyutlama teknikleri, kod yazmadan yazilim gelistirme, gereksinimleri saglayan kaliteli yazilim gelistirme gibi konulara odaklanan konferansta, yazilim mühendisliginin önemli konularinda egitim seminerleri düzenlenecek, çesitli çalistaylar gerçeklestirilecek ve dünyaca ünlü hakemler tarafindan kabul gören çesitli bilimsel yayinlar uzman arastirmacilar tarafindan sunulacak.

Verilen bilgiye göre, konferansta dünyaca ünlü Fransiz IRISA Bilgisayar Bilimleri Arastirma Enstitüsü’nde yazilim mimarisi arastirma grubunu yöneten Prof. Dr. Flavio Oquendo, Isveç Chalmers Teknoloji Üniversitesi ve Finlandiya Lappeenranta Lahti edeus Teknoloji Üniversitesi ögretim üyesi Dr. Birgit Penzenstadler ile Amadeus Fransa’nin Mühendislik Hizmetleri Kalitesinden Sorumlu Direktörü Virginie Corraze’in de aralarinda bulundugu 22 farkli ülkeden bilim insanlari ve arastirmacilar yer alacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Doç. Dr. Mert Özkaya, "Konferans ile Yeditepe Üniversitesi’nin ülkemiz yazilim mühendisligi arastirma merkez üssü olma hedefine yaklasmasi ve Yeditepe’de yürütülen ve ülkemiz için kritik öneme sahip kaliteli, sürdürülebilir yazilim sistemlerinin en ekonomik sekilde gelistirilmesi üzerine aktif arastirmalarin hiz kazanmasi saglanacaktir." ifadelerini kullandi.

Konferansla ilgili ayrintili bilgiye web sitesi üzerinden ulasilabiliyor.