Afyonkarahisar'da uyusturucu saticilarina yönelik "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda" 112 süpheliye gözaltiCanan Tükelay

Afyonkarahisar'da uyusturucu saticilarina yönelik "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda" 112 süpheliye gözaltiCanan Tükelay

AFYONKARAHISAR (AA) - Afyonkarahisar'da uyusturucu saticilarina yönelik "Kökünü Kurutma Operasyonu" kapsaminda 112 süpheli gözaltina alindi.

Vali Kübra Güran Yigitbasi, Il Emniyet Müdürlügü Konferans Salonu'nda yaptigi açiklamada, kentte uyusturucu ve uyarici madde ticareti yapmak, kullanmak suretiyle gençleri zehirlemeye çalisan ve "torbaci" olarak tabir edilen "sokak saticilari" ile etkin mücadele edilebilmesi amaciyla çalisma baslatildigini söyledi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ile Il Jandarma Komutanliginca "Kökünü Kurutma Operasyonu" baslatildigini belirten Yigitbasi, sunlari kaydetti:

"Yaklasik 5 aydir süren çalismalarda polis bölgesinde 108, jandarma bölgesinde 22 olmak üzere 130 süphelinin uyusturucu ticareti suçundan yakalanmasi ve uyusturucu basta olmak üzere suç unsurlarinin ele geçirilmesi için 130 adrese arama karari alindi. Bu kapsamda sabah saatlerinde kent genelinde 196 ekip, 30 özel harekat, 22 jandarma komando olmak üzere toplamda 814 personel, 1 helikopter, 2 hava araci ve 14 narkotik dedektör köpeginin katilimiyla es zamanli operasyon yapildi."

Yigitbasi, polis bölgesinde 93, jandarma bölgesinde 19 olmak üzere 112 süphelinin yakalandigini, bu operasyonlarla 36 ilde "54. Kökünü Kurutma Operasyonu" gerçeklestirildigini dile getirdi.

Basin toplantisinda, Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskani Ibrahim Seydiogullari, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz ve Il Jandarma Komutani Albay Yilmaz Kirgel de hazir bulundu.