Kuzey Kore lideri Kim askeri tatbikati kiziyla takip ettiNuri Aydin

Kuzey Kore lideri Kim askeri tatbikati kiziyla takip ettiNuri Aydin

SEUL (AA) - Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Güney Kore'ye karsi yapilan topçu atis tatbikatini kizi Kim Ju Ae ile takip etti.

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansina (KCNA) göre, Kuzey Kore ordusu, Kore Yarimadasi'nda ABD ve Güney Kore'nin tatbikatlarina karsi yeni bir tatbikat yapti.

Kuzey Kore'de sahil bölgesine dogru gerçeklestirilen topçu atis tatbikatina kiziyla katilan Kim, orduya "düsmanin savas hazirliklarina karsi hazir olmalari" çagrisi yapti.

Kim, sinir birliklerinin kendilerine verilecek stratejik görevleri basariyla yerine getirebilmeleri ve savas halinde üstünlügü ele geçirmeleri için ilgili yeteneklerini gelistirmeleri gerektigini belirtti.

Kore Isçi Partisi Merkez Komitesi'nin resmi gazetesi Rodong Sinmun'de yayimlanan fotograflarda tatbikatta en az 6 topçu atisinin yapildigi görülüyor.

Güney Kore Birlesme Bakanligi, tatbikata dair yaptigi açiklamada, Kuzey tarafini "pervasiz" provokasyonlarla gerilimi tirmandirmamaya çagirdi.

Kuzey Kore liderinin kizi Kim Ju Ae, Kasim 2022'den bu yana çok sayida askeri etkinlige katildi.

- Kuzey Kore, 2023'e balistik füze denemesiyle girdi

Kuzey Kore'nin geçen yil yaptigi füze denemeleri ve Güney Kore ile ABD'nin ortak askeri tatbikati, bölgedeki tansiyonu tekrar yükseltmisti.

Çesitli tip ve menzillerde 90'i askin füze firlatan Pyongyang yönetimi, Kasim 2022'de sadece bir günde 23 füze atesledi.

Pyongyang, 2023'ün ilk saatlerinde de balistik füze denemesi yapmisti.

Kuzey Kore'nin son haftalarda artan füze denemelerine karsilik Güney Kore, ABD ile hava tatbikati yaptiklarini bildirmisti.

Kuzey Kore, 24 Subat'ta ABD'nin Kore Yarimadasi'ndaki "düsmanca faaliyetlerini" sürdürmesini "savas ilani" sayacagini duyurmustu.