Akbank, Proparco ile KOBI'leri destekleyecekMehmet Kadir Kilinç- Akbank Kurumsal ve Yatirim Bankaciligindan sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Levent Çelebioglu: - "Proparco ile isbirligimiz sayesinde Akbank, kadin girisimcilerin ve KOBI'lerin yesil yatirimlarinin finansmana erisimini saglayarak Türkiye ekonomisini daha da güçlendirecek"

Akbank, Proparco ile KOBI'leri destekleyecekMehmet Kadir Kilinç- Akbank Kurumsal ve Yatirim Bankaciligindan sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Levent Çelebioglu:
- "Proparco ile isbirligimiz sayesinde Akbank, kadin girisimcilerin ve KOBI'lerin yesil yatirimlarinin finansmana erisimini saglayarak Türkiye ekonomisini daha da güçlendirecek"

ISTANBUL (AA) - Akbank, Proparco'dan sagladigi kaynak ile yesil projeleri ve kadin girisimciligi tesvik ederek KOBI'leri destekleyecek.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, Akbank, Proparco’dan 50 milyon dolar 7 yil vadeli kaynak sagladi. Banka, söz konusu kaynakla yesil projeler (yenilenebilir enerji ve enerji verimliligi) ve kadin girisimciligi için KOBI'lere verdigi destegi daha da genisletecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Proparco Finansal Kurumlar Bölümü Baskani Emmanuel Haye, Akbank'in iklim degisikligi konusunda iddiali bir stratejiye sahip oldugunu belirterek, "Bu dogrultuda, 2030 yilina kadar sürdürülebilir finansmana yaklasik 10 milyar avro (200 milyar TL) ayirmayi ve 2050 yilinda tüm faaliyetlerinde net sifira ulasmayi hedefliyor.

Bugün, Akbank’in yaninda yer almaktan ve bu güçlü hedefe eslik etmekten mutluluk duyuyoruz. Proparco zorlu sartlarda özel sektörün gelisimini ve özel sektördeki firsat esitligini desteklemeyi amaçlamaktadir. Akbank ile finansmanimizin odak noktasi da Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli isletmeler ile kadin girisimciligi olacaktir." ifadelerini kullandi.

Akbank Kurumsal ve Yatirim Bankaciligindan sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Levent Çelebioglu ise "Proparco ile isbirligimiz sayesinde Akbank, kadin girisimcilerin ve KOBI'lerin yesil yatirimlarinin finansmana erisimini saglayarak Türkiye ekonomisini daha da güçlendirecek. Proparco'nun uzun vadeli sürdürülebilirlik vizyonumuza olan güveni ve destegi sayesinde, zorlu makro kosullarda yol alirken orta ve uzun vadeli hedeflerimize güvenle ulasacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Proje, Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri arasinda yer alan 5 numarali (Toplumsal Cinsiyet Esitligi), 7 numarali (Erisilebilir ve Temiz Enerji), 8 numarali (Insana Yakisir Is ve Ekonomik Büyüme), 9 numarali (Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapi) ve 13 numarali (Iklim Eylemi) hedeflere katkida bulunacak.