Dünyanin en büyük yüzen kütüphanesi "Logos Hope" Basrali aydinlari bulusturuyorHaydar Karaalp- Kütüphanede gönüllü görev yapan Irakli Ingilizce Ögretmeni Sare Nasir: - "Ilk gün yaklasik 70 bin kisi burayi ziyaret etti. Bu sayi gittikçe artiyor"

Dünyanin en büyük yüzen kütüphanesi "Logos Hope" Basrali aydinlari bulusturuyorHaydar Karaalp- Kütüphanede gönüllü görev yapan Irakli Ingilizce Ögretmeni Sare Nasir:
- "Ilk gün yaklasik 70 bin kisi burayi ziyaret etti. Bu sayi gittikçe artiyor"

BAGDAT (AA) - HAYDAR KARAALP - Dünyanin en büyük yüzen kütüphanesi olarak bilinen "Logos Hope" gemisi Irak’in güneyindeki Basra’da Sattülarab Nehri'ne demir atti.

Bilim, spor, sanat, edebiyat, düsünce gibi çesitli alanlarda yaklasik 4 bin kitaptan yarim milyon kopyanin bulundugu dünyanin en büyük yüzen kütüphanesi, ilk defa demirledigi Basra’da entelektüellerin yogun ilgisini çekiyor. Geminin 14 gün Basra’da kalmasi planlaniyor.

Iraklilar kütüphaneyi ziyaret etmekle kalmiyor, ayrica "Logos Hope" içinde yürütülen çesitli kültürel faaliyetlere de katiliyor.

Kütüphanede gönüllü olarak görev yapan Ingilizce Ögretmeni Sare Nasir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Dünyanin en büyük yüzen kütüphanesi Logos Hope gemisi Basra’da kitapseverleri bir araya getiriyor. Böylesi önemli bir etkinlik için arkadaslarimla gönüllü olarak görev aldik. Bizim varligimiz; burada bulunan yabancilarla yerel kitapseverler arasinda iletisim kurulmasina yardimci olmak." dedi.

Basra’da dünyanin en büyük yüzen kütüphanesinin bulunmasinin büyük sorumluluk oldugunu dile getiren Nasir, gemide bulunan 70 farkli ülkeden görevli ve gönüllülere Irak kültürünü aktarmaya çalistiklarini söyledi.

- "Ilk gün yaklasik 70 bin kisi ziyaret etti"

Yüzen kütüphaneye Basrali aydinlarin ilgisinin yogun olduguna dikkati çeken Nasir, "Ilk gün yaklasik 70 bin kisi burayi ziyaret etti. Bu sayi gittikçe artiyor." diye konustu.

Basrali Biyoloji Ögretmeni Cemil Abdussettar da, "Logos Hope" gemisinin Basra’da bulunmasinin kendileri için büyük bir sevinç oldugunu ifade etti.

Abdussettar, sunlari kaydetti:

"Irak’ta son dönemdeki kültürel etkinlikler geçmiste yasadigimiz siddet ortamina veda edebilecegimizi gösteriyor. Burada teknik alanlarin yani sira bilim, sanat ve edebiyat dallarinda da kitaplar bulunuyor. Bu kitaplari okuyarak okullarimiz ve üniversitelerimizin köklü birikimini ve ve kültürel hafizamizi tazeleyebiliriz. Biz, bilimsel ve kültürel etkinlikleri birakmadik ancak yasadigimiz olumsuzluklardan dolayi durgunluk yasandi."

Almanya merkezli "Good Books For All" hayir kurulusu bünyesinde yer alan "Logos Hope" gemisi 1973'te insa edildi. Uzun yillar yolcu tasimaciliginda kullanilan gemi, restorasyon sürecinin ardindan 2009'dan itibaren simdiki haliyle hizmet vermeye basladi.

Her yil birçok ülkeyi dolasan "dünyanin en büyük yüzen kütüphanesini" bugüne kadar 9 milyondan fazla kisi ziyaret etti.

"Logos Hope" gemisinin Irak'tan sonraki duragi Birlesik Arap Emirlikleri olacak.