Adana'da terör örgütü DEAS sanigina 6 yil 3 ay hapis cezasiAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da terör örgütü DEAS sanigina 6 yil 3 ay hapis cezasiAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAS sorusturmasi kapsaminda yargilanan tutuklu sanik, "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yil 3 ay hapse mahkum edildi.

Adana 2. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik M.S.H. bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Sanik avukati ise salonda hazir bulundu.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanigin DEAS'a katilimi artirmak adina toplantilar yaptigini, dijital materyallerinde teröristlere ait çok sayida fotografin tespit edildigini ve Suriye'de örgütsel egitim aldigini, DEAS üyeliginden islem yapilanlarla irtibatinin bulundugunu, eylem ve faaliyetlerini yürütürken kendisini gizlemek adina kod isim kullandigini belirterek, M.S.H'nin "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandirilmasini ve tutukluluk halinin devamina karar verilmesini istedi.

Sanik M.S.H, tercüman araciligiyla alinan savunmasinda, terör örgütü DEAS'a katilmadigini ve kod adi kullanmadigini ileri sürdü.

Terör örgütü DEAS adina faaliyet yürütmedigini iddia eden M.S.H, "Suçlamalari kabul etmiyorum. Herhangi bir silahli çatismaya girmedim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandi.

Mahkeme heyeti, "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirdigi sanigin tutukluluk halinin devamina karar verdi.