AK Parti'den belediyelere "ramazan" çagrisiMehmet Tosun- AK Parti Yerel Yönetimler Baskanliginca partili belediyelere gönderilen yazida, ramazan ayinda depremzede vatandaslarin ihtiyaçlarina hassasiyet gösterilmesi istendi

AK Parti'den belediyelere "ramazan" çagrisiMehmet Tosun- AK Parti Yerel Yönetimler Baskanliginca partili belediyelere gönderilen yazida, ramazan ayinda depremzede vatandaslarin ihtiyaçlarina hassasiyet gösterilmesi istendi

ANKARA (AA) - AK Parti Yerel Yönetimler Baskanligi, partili belediyelerden ramazan ayinda sehirlerde yardimlasmanin ve dayanismanin bereketinin en güzel sekilde yasatilmasini, depremzede vatandaslarin ihtiyaçlarina hassasiyet gösterilmesini istedi.

AA muhabirinin edindigi bilgiye göre, ramazan dolayisiyla AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki'nin imzasiyla AK Partili belediyelere yazi gönderildi.

Türkiye'nin, 6 Subat'ta Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle karsi karsiya kaldigi hatirlatilan yazida, devletin, deprem anindan itibaren, bütün kurumlarini tüm imkanlariyla seferber ettigi belirtildi.

Bunun yaninda, belediyelerin, afet bölgelerinde yaralari sarmak için büyük bir gayretle çalismasinin takdire sayan oldugu ifade edilen yazida, sunlar kaydedildi:

"Depremden etkilenen il ve ilçelerimizle 'kardes belediye' uygulamalarimiz etkili oldu ve büyük bir teveccüh gördü. Bu nedenle gece gündüz demeden bölgede hizmet eden, yaralarin sarilmasinda samimi gayret gösteren tüm belediye baskanlarimizi ve ekip arkadaslarini tebrik ediyorum. Ülkemizi derinden etkileyen asrin afetinden dolayi, 11 ayin sultani Ramazan-i Serif'i karsilamanin mutlulugunu buruk bir sekilde yasiyoruz. Kayiplarimizi geri getiremesek de devletimiz yikilanin yerine daha iyisini, daha güzelini yapmaya muktedirdir. Devletimizin kurumlariyla belediyelerimizle hayirsever vatandaslarimizin gayretiyle hep birlikte bu felaketin acisini dindirecek ve yaralari saracagiz."

Yazida, derin bir manevi iklimin teneffüs edilecegi bu mübarek ayda yerel yönetimlere düsen görevin, sehirlerde yardimlasmanin ve dayanismanin bereketini en güzel sekilde yasatmak oldugu belirtildi.

- "Sehitlerin emanetleri ve gaziler ihmal edilmemeli"

Deprem felaketi sebebiyle farkli sehirlere gelen afetzedeler için mahallelerde iftar çadirlari kurulabilecegine isaret edilen yazida, sunlar kaydedildi:

"Toplu iftar organizasyonu yapilan alanlara ulasamayan depremzedelerimize iftarlik ve sahurluk ikramlarinizi hassasiyetle teslim etmeliyiz. Afetzede vatandaslarimizin her daim yanlarinda oldugumuzu hissettirmeli ve onlara sehirlerimizdeki misafirperverligimizin en güzel örneklerini sergilemeliyiz. Afet bölgelerinde yaptigimiz insa ve ihya çalismalarinin yaninda, bütün belediye baskanlarimizdan sehirleri için gösterdikleri hassasiyetin aynisini afet bölgelerinde de göstereceklerinden hiç süphemiz yoktur. Kardes belediyelerimizin deprem bölgesinde yapacagi programlarla vatandaslarimizi bu manevi iklimden mahrum birakmamis olacagiz. Ayrica bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi kardeslerimizin yaralarini sarmak, sofralarina misafir olmak, birligimizi, beraberligimizi ve kardesligimizi daha da pekistirecektir."

Yazida sehitlerin emaneti ailelerin ve kahraman gazilerin de ihmal edilmemesi gerektiginin alti çizildi.