TBMM Genel Kurulu Duygu Yener,Aynur Ekiz- AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu: - "EYT hayaldi, gerçek oldu. Martta emeklilik basvurusu yapan bütün çalisanlarimiz 1 Nisan itibariyla emeklilik maasini almaya hak kazanacak"

TBMM Genel Kurulu Duygu Yener,Aynur Ekiz- AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu:
- "EYT hayaldi, gerçek oldu. Martta emeklilik basvurusu yapan bütün çalisanlarimiz 1 Nisan itibariyla emeklilik maasini almaya hak kazanacak"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu, "Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) hayaldi, gerçek oldu. Martta emeklilik basvurusu yapan bütün çalisanlarimiz 1 Nisan itibariyla emeklilik maasini almaya hak kazanacak." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem disi konusmalardan sonra grup baskanvekilleri yerlerinden söz aldi.

IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, Türkiye'nin yasadigi doga olaylarinin felakete dönüsme nedeninin merhamet, ciddiyet ve sorumluluk bilinci noksanligi oldugunu savundu.

Dervisoglu, Hazine ve Maliye Bakanliginin, Hazinenin mart, nisan, mayis aylarini kapsayan finansman programini açikladigini hatirlatarak "Hazine sadece bu üç aylik sürede; 160 milyar lira iç, 113 milyar lira da dis borç olmak üzere 273 milyar lira borç ödemesi yapacak. Hazinenin ödeyecegi borcun yüzde 59'u, ana para degil faiz ödemelerinden olusuyor. Hükümet, hükümet degil sanki her seyi yutan bir kara delik." sözlerini sarf etti.

MHP Grup Baskanvekili Muhammed Levent Bülbül, bor mineralinin birçok önemli alanda kullanilmasi dolayisiyla stratejik öneme sahip oldugunu, dünya bor rezervinin yüzde 73'ünün Türkiye'de bulundugunu belirtti.

Bülbül, bor mineralinden elde edilen boraks ve borik asidin özellikle nükleer alanda, jet ve roket yakiti, sabun, deterjan ile savunma, cam ve kagit sanayisinde kullanildigini anlatarak, "Ülkemizin bu alanda ilk stratejik tesislerinden biri olarak savunma sanayisinin gücüne güç katacak ilk bor karbür tesisi, geçtigimiz gün Balikesir'in Bandirma ilçesinde açilmistir. Bor Karbür Tesisi'nin açilmasiyla, tonu 150 dolar olan bor cevherinin, yeni tesiste islendikten sonra 40 bin dolar degere ulasacagi ifade edilmis. Bor karbür ile bor cevherindeki katma deger artirilacak ve ülkemizin savunma sanayisi basta olmak üzere ekonomik anlamda gücüne güç katilacaktir." diye konustu.

-"Bütün veriler bunu gösteriyor"

HDP Grup Baskanvekili Hakki Saruhan Oluç ise Hazine ve Maliye Bakanliginin mart, nisan, mayis aylarini kapsayan finansman programina iliskin, "Sadece ekonomi modelini degistirmek degil, ayni zamanda mevcut ekonomi yönetiminden de yani bu iktidardan da kurtulmak gerekiyor, bütün veriler bunu gösteriyor çok açik bir sekilde." degerlendirmesinde bulundu.

Oluç, sadece deprem bölgesinde degil, ayni zamanda ekonomide de büyük bir enkazla karsi karsiya olduklarini savundu.

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtigini dile getirerek depremler ve sel felaketlerinde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Özkoç, "Deprem bölgesindeki aci tablonun da selin yarattigi büyük tahribatin da ve bugün sokaktaki insanlarimizin açliginin da tüm acilarimizin sorumlulugu da AK Parti iktidarina ve iktidarin basindaki kisiye aittir. Türkiye'nin kurtulusa ihtiyaci vardir. Yalanlar, süslü cümleler, tehditler, altindan kalkamadiginiz büyük sözleriniz sizin olsun." ifadesini kullandi.

- "Togg, nisanda sahiplerine teslim edilecek"

AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu, dünya pazarlarinda pay sahibi olmaya katki saglayacak tüm yatirimlarin tamamini destekleyeceklerini dile getirdi. Akbasoglu, Balikesir Bandirma'daki Bor Karbür Üretim Tesisi'nin açilmasiyla Türkiye'nin bu alanda önemli bir tesise kavustuguna isaret etti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarini gelistirme çabalarinin da artarak sürdügünü vurgulayan Akbasoglu, Akkuyu Nükleer Santrali'nin bin 200 megavat birinci ünitesinin, daha sonra da diger ünitelerinin devreye alinmasiyla 4800 megavatlik enerjinin Türkiye'ye kazandirilacagini söyledi.

Akbasoglu, bütün felaketlerde vatandaslarin her zaman yaninda olduklarina isaret ederek sunlari kaydetti:

"Bütün yaralari sarma bizim birinci vazifemizdir. Çadir kentlerden konteyner kentlere, oradan kalici konutlara dönük bu çabamiz artarak devam etmekte, en geç bir yil içerisinde 319 bin konutun hak sahiplerine teslimi söz konusu olacak. Toplamda 650 bin konutu depremzede vatandaslarimizla bulusturmus olacagiz.

EYT hayaldi, gerçek oldu. Bu sene içerisinde 2 milyon 250 binin bu yasadan yararlanma imkani söz konusu. Martta emeklilik basvurusunu yapan bütün çalisanlarimiz 1 Nisan itibariyla emeklilik maasini almaya hak kazanacak, hayirli olsun. Togg hayaldi, gerçek oldu ve ön siparisleri aliniyor. Nisanda sahiplerine teslim edilecek."