Genç milli eskrimci Nil Güngör, Dünya Sampiyonasi'nda madalya için iddiali: Özgür Alantor- "Kiliç bransinda su ana kadar olimpiyata katilan olmadi. Kiliçta ülkemizden olimpiyatlara katilan ilk kisi olmak istiyorum"

Genç milli eskrimci Nil Güngör, Dünya Sampiyonasi'nda madalya için iddiali: Özgür Alantor- "Kiliç bransinda su ana kadar olimpiyata katilan olmadi. Kiliçta ülkemizden olimpiyatlara katilan ilk kisi olmak istiyorum"

KASTAMONU (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Bulgaristan'da 1-9 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Yildiz ve Gençler Eskrim Dünya Sampiyonasi'na katilacak 18 yasindaki Nil Güngör'ün hedefi kürsüde kendisine yer bulmak.

Okul taramalari sirasinda 10 yil önce Kastamonu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü eskrim antrenörü Ali Yasin Bayram tarafindan yetenegi fark edilen Nil Güngör, kendisini gelistirerek milli takima kadar yükseldi.

Kastamonu Eskrim Spor Kulübü sporcusu Nil, kendi sehrinde ve Ankara'daki Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi'nde çalismalarini sürdürüyor.

Yildiz ve Gençler Dünya Sampiyonasi öncesi Ankara'da kampa katilacak ay-yildizli sporcu, öncelikle bu organizasyonda iyi bir sonuç almayi, uzun vadede ise olimpiyat kadrosuna girmeyi hedefliyor.


- Güngör: "En büyük hedefim olimpiyatlar"

Nil Güngör, AA muhabirine, 8 yasinda yetenegini fark eden antrenörünün, ailesiyle konusarak kendisini eskrime yönlendirdigini söyledi.

Milli takima seçildigini belirten Nil, "Nisan ayinda Bulgaristan'da Dünya Sampiyonasi var. Hedefim madalya ile dönmek. En büyük hedefim ise olimpiyatlar. Yasim küçük oldugu için 2024 belki zor ama asil hedefim 2028 Olimpiyatlari'na katilmak. Kiliç bransinda su ana kadar olimpiyata katilan olmadi. Baska branslarda oldu. Kiliçta ülkemizden olimpiyatlara katilan ilk kisi olmak istiyorum." diye konustu.

Bugüne kadar Türkiye birinciliklerinin yani sira Avrupa ve dünya sampiyonalarinda da basarilari bulundugunu anlatan Nil, sunlari kaydetti:

"2021 yilinda Istanbul'da düzenlenen EFC Yildizlar Circuit Kiliç Turnuvasi'nda ferdi olarak üçüncü oldum. 2022'de Özbekistan'da düzenlenen Dünya Kupasi'nda Genç Kadin Kiliç Takimi olarak ikinci, Kazakistan'da yapilan Genç Kadinlar Dünya Kupasi'nda takim halinde sampiyon olduk. Geçen yil gerçeklestirilen Islami Dayanisma Oyunlari'nda Büyük Bayanlar Kiliç Takimi olarak üçüncü sirayi aldik, bireyselde de besincilik elde ettim. Bu yil Ispanya'da düzenlenen Genç Kadinlar Dünya Kupasi'nda da takim halinde sampiyonluk. Estonya'daki Genç Kadinlar Avrupa Sampiyonasi'nda ise üçüncü olduk. Bu derecelere yeni basarilar eklemek istiyoruz."

Antrenör Ali Yasin Bayram da Nil ile Bulgaristan'daki sampiyonaya katilacaklarini dile getirerek, "Nil'i eskrimi tanitirken fark ettim. Basarili bir sporcu olacagini düsünerek davet ettim. Bugün Nil, ülkemizin sayili bayan sporcularindan biri." ifadelerini kullandi.

Nil'den Dünya Sampiyonasi'nda basari beklentileri olduguna isaret eden Bayram, "Hazirlik kampina girecegiz. Ardindan Bulgaristan'a gidecegiz. Nil en güzel sekilde ülkemizi temsil edecektir. Estonya'da takim halinde Avrupa üçüncüsü oldular. Bundan çok gururlandik. Dünya Sampiyonasi'nda kendisine basarilar diliyorum." seklinde konustu.