Galatasaray Kulübü, 2022'de 311 milyon lira zarar ettiEmrah Oktay

Galatasaray Kulübü, 2022'de 311 milyon lira zarar ettiEmrah Oktay

ISTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü, 2022 yilini 311 milyon lira zararla kapatti.

Sari-kirmizili kulübün mart ayi olagan divan kurulu toplantisi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Özhan Canaydin Konferans Salonu'nda gerçeklestirildi.

Toplantida kulüp ile bagli ortakliklarina ait 31 Aralik 2022 itibariyla düzenlenmis özet yillik mali, yönetsel ve sportif faaliyetler hakkinda yönetim kurulu adina muhasip üye Levent Yaz sunum yapti.

Sportif AS'nin 1 Haziran-30 Kasim arasindaki 6 aylik dönemde zarar ettigini belirten Yaz, "Sportif AS, toplamda 254 milyon lira zarar etti. Gelirlerimiz istedigimiz gibi artmadi. Geçen sezonun kötü gitmesinden dolayi sponsorluk gelirlerinde sorunlar yasadik. Ayni nedenle kombine kart ücretlerinde istedigimiz artisi yapamadik. Degisken gelirimiz (UEFA veya Token) su ana kadar neredeyse hiç olmadi. Son olarak daha önceden yapilan bazi kontratlar önümüzü tikadi." diye konustu.

Futbol takimi maliyetlerini Fenerbahçe ve Besiktas ile kiyaslayan Yaz, "Fenerbahçe bizden yüzde 15-20 daha fazla harcama yapmis durumda. Diger rakibimiz Besiktas ise bizden biraz daha az harcama yapmis durumda. Olusan zarardaki ana neden harcamalarimiz degil. Esas olan rakiplerimize göre geçen dönem çok daha kötü sezon geçirmemiz ve ülkemizin içinde bulundugu ekonomik zorluklari nedeniyle hak ettigimiz gelire ulasilamamasi." ifadelerini kullandi.

Levent Yaz, kulübün 2022 yilinda 1 milyar 14 milyon lira zarar ettigini ancak Mecidiyeköy projesi gelirinin etkisiyle zararin 311 milyon liraya geriledigini dile getirdi.

Denetleme kurulu üyesi Ömer Çirkin'in yaptigi sunumda ise sari-kirmizili kulübün toplam yükümlülüklerinin 5 milyar 818 milyon 247 bin lira oldugu belirtildi.


- Yillik olagan genel kurul mart sonunda

Galatasaray Kulübünün yillik olagan genel kurul toplantisi, 18 Mart Cumartesi günü yapilacak.

Divan kurulu üyelerine yapilan duyuruda genel kurulun Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecegi bildirildi. Söz konusu gün çogunluk saglanamamasi durumunda toplantinin 25 Mart'ta çogunluk aranmaksizin yapilacagi kaydedildi.