Kastamonu'da berberler depremzedeler için seferber olduErkut Kargin

Kastamonu'da berberler depremzedeler için seferber olduErkut Kargin

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da berberler, Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremlerin ardindan kentte misafir edilen depremzedelerin kisisel bakim ihtiyaçlarini ücretsiz karsilayip moral veriyor.

“Asrin felaketi” olarak nitelenen depremlerden etkilenen ve Kastamonu'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarina yerlestirilen depremzedelerdeki olumsuz psikolojik ve sosyolojik etkileri gidermek için kurum, kurulus ve vatandaslarin destegi sürüyor.

Berberler ve Kuaförler Odasi üyeleri de KYK yurtlarini ziyaret ederek, depremzedelerin tiras, saç kesimi gibi kisisel bakim ihtiyaçlarini karsilayarak moral sagliyor.

Oda Baskani Cahit Kiciroglu, AA muhabirine, zanaatlariyla depremzedelerin yaninda olduklarini söyledi.

Yaralarin, sarilmasi için ellerinden geleni yaptiklarini ifade eden Kiciroglu, "Depremzedelerimiz burada oldukça bu hizmetimiz her ay sürecek. Ayrica daha önce deprem bölgesine 9 gönüllü berber ve kuaför yollamistik. Oradaki depremzedelere bu hizmetin psikolojik olarak da çok iyi geldigini fark ettik. Ramazan Bayrami'nin ardindan bir otobüs oda üyesiyle deprem bölgesine giderek depremzedelerin kisisel bakimlarini karsilayacagiz." diye konustu.