GÜNDEM ÖZETI / 14 Mart 2023Sermin CoskunANADOLU AJANSI

GÜNDEM ÖZETI / 14 Mart 2023Sermin CoskunANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor.

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Narlica Mezarligini, geçici yasam alanini, Defne'deki çadir kenti, Kusakli köyünü ve Kirikhan'i ziyaret edecek, Hatay EXPO'da "Millet Bulusmasi"na katilacak.

(Hatay/12.30-17.00)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- TBMM'den

- Genel Kurulda, Çevre Kanunu ve Bazi Kanunlar ile 375 sayili Kanun Hükmünde Kararnamede Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsülecek.

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

- HDP'nin grup toplantisi düzenlenecek.

(TBMM/15.00/15.30/12.45)


EKONOMI FINANS

1- Türkiye Istatistik Kurumu, ocak ayi kümes hayvanciligi ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Arkeoloji Müzesi'nde tescilli yapilarla ilgili istisare toplantisina katilacak, ardindan basin toplantisi düzenleyecek.

(Hatay/13.30)


SPOR

1- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin son 16 turu rövansinda çarsamba günü Belçika'nin Gent takimini konuk edecek Medipol Basaksehir'de teknik direktör Emre Belözoglu ve takimdan bir futbolcu, Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; takim son çalismasini stadin yanindaki tesislerde yapacak.

- Gent Teknik Direktörü Hein Vanhaezebrouck ve takimdan bir futbolcunun katilacagi basin toplantisi ve antrenman statta gerçeklestirilecek.

(Istanbul/17.30/18.00/19.30/20.00)

2- UEFA Sampiyonlar Ligi'nin son 16 turu rövans mücadelesine Manchester City-Leipzig ve Porto-Inter karsilasmalariyla devam edilecek.

(Manchester/Porto/23.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 24. haftasindan ertelenen maçta Anadolu Efes, Ispanya'nin Real Madrid takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.30)

4- Basketbol Sampiyonlar Ligi Son 16 Turu L Grubu'ndaki 5. maçinda Darüssafaka Lassa, Ispanya'nin Surne Bilbao ekibini agirlayacak.

(Istanbul/20.00)

5- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Ligi Çeyrek Final mücadelesinin ilk maçlarinda Fenerbahçe Alagöz Holding, Macaristan'in Sopron Basket takimini, ÇBK Mersin Yenisehir Belediyesi ise Fransa'nin Tango Bourges Basket ekibini konuk edecek.

(Istanbul/19.00/Mersin/19.30)

6- Voleybol Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi'nin çeyrek final ilk maçinda Eczacibasi Dynavit, Polonya'nin Developres ekibiyle deplasmanda karsilasacak.

(Rzeszow/20.00)

7- Voleybol Kadinlar CEV Kupasi'nin yari final ilk maçinda Türk Hava Yollari, deplasmanda Italya'nin Savino Del Bene ekibiyle karsi karsiya gelecek.

(Floransa/22.00)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.