Adiyaman Valiliginden "kayip çocuklar" iddiasina iliskin açiklama:Adsiz Günebakan- "Söz konusu haberde yer alan 4 yasindaki F.A.A. ve 12 yasindaki H.N.T'nin bulunmasina yönelik çalismalar, DNA karsilastirmalari dahil olmak üzere halen devam etmektedir" - "Emniyet birimlerimizce yapilan arastirmalarda haberde iddia edildigi sekilde çocuklarimizin, enkazdan çikarildiktan sonra beyaz bir araçla götürüldügü yönünde hiçbir bulguya rastlanilmamistir"

Adiyaman Valiliginden "kayip çocuklar" iddiasina iliskin açiklama:Adsiz Günebakan- "Söz konusu haberde yer alan 4 yasindaki F.A.A. ve 12 yasindaki H.N.T'nin bulunmasina yönelik çalismalar, DNA karsilastirmalari dahil olmak üzere halen devam etmektedir"
-  "Emniyet birimlerimizce yapilan arastirmalarda haberde iddia edildigi sekilde çocuklarimizin, enkazdan çikarildiktan sonra beyaz bir araçla götürüldügü yönünde hiçbir bulguya rastlanilmamistir"

ADIYAMAN (AA) - Adiyaman Valiligi, "iki çocugun enkazdan çikarildiktan sonra beyaz bir araçla götürüldügü ve kendilerinden bir daha haber alinamadigi" seklindeki haberin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamada, depremlerin ardindan özellikle belirli basin yayin organlarinca kasitli olarak kamuoyunu manipüle edecek dezenformasyon amaçli bilgilerle haberler yapildiginin görüldügü belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginca "kayip çocuklara" iliskin defalarca açiklama yapildigi hatirlatilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bu açiklamalara ragmen bu basin yayin organlarindan 'bir ilimizde iki çocugun deprem sonrasinda enkazdan çikarildiklari, beyaz bir otomobille götürüldükleri ve çocuklardan bir daha haber alinamadigi' seklinde gerçek disi ve yalan bilgilerden olusan haber kamuoyuna servis edilmistir. Söz konusu haberde yer alan 4 yasindaki F.A.A. ve 12 yasindaki H.N.T'nin bulunmasina yönelik çalismalar, DNA karsilastirmalari dahil olmak üzere halen devam etmektedir. Ancak emniyet birimlerimizce yapilan arastirmalarda haberde iddia edildigi sekilde çocuklarimizin, enkazdan çikarildiktan sonra beyaz bir araçla götürüldügü yönünde hiçbir bulguya rastlanilmamistir."

Kayip çocuklarin bulunmasina yönelik çalismalarin, ilgili bakanliklarca ve kamu kurumlarinca isbirligi içerisinde detayli bir sekilde yürütüldügü vurgulanan açiklamada, ayrica bulunan çocuklarla ilgili kamuoyuna da sürekli bilgilendirmeler yapildigi hatirlatildi.

Açiklamada, "Bu bilgilendirmelere ragmen kamuoyuna provokasyon maksatli yaniltici ve yalan haber yayanlar hakkinda ise suç duyurusunda bulunulmustur." ifadesine yer verildi.