Samsung Electronics deprem bölgesine destegini sürdürüyorTolga Yanik

Samsung Electronics deprem bölgesine destegini sürdürüyorTolga Yanik

ISTANBUL (AA) - Samsung Electronics Türkiye, deprem sonrasi destek çalismalarini sürdürüyor.

Sirket açiklamasinda, Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarini sarmak için baslatilan uzun yolculukta yeni adimlar atildigi belirtildi.

Kahramanmaras ve Hatay'daki ihtiyaç sahibi depremzedelerin kullanimi için beyaz esyalarin teslim edildiginin aktarildigi açiklamada, "Samsung buzdolabi, çamasir makinesi ve kurutma makinelerimiz ilgili kurumlarin yönlendirmesiyle depremzedelerin kullanimina sunuldu. Mobil Servis Onarim Merkezimizi Iskenderun geçici barinma alani yakinindaki AFAD binasi önünde konumlandirdik." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, Mobil Servis Onarim Merkezi'nde, ücretsiz cihaz onariminin yani sira mobil ürünlerin de depremzedelerin ücretsiz ve sinirsiz kullanimina sunuldugu belirtilerek, sunlar kaydedildi:

"Mobil servis merkezimiz belli araliklarla deprem bölgesindeki farkli noktalarda hizmetine devam ediyor. Portatif ultrason cihazlarimiz, ilgili kurumlarin yönlendirmesiyle deprem bölgesindeki hastanelere teslim edildi. Su anda Malatya, Adiyaman, Sanliurfa, Gaziantep, Kahramanmaras, Hatay ve Adana'daki çesitli hastanelerde portatif ultrason cihazlarimizla yaralilarin tedavisine destek olmaya çalisiyoruz.

Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) is birligiyle hayata geçirdigimiz Samsung Global Goals bagis uygulamasi araciligiyla tüm dünyadaki Samsung Galaxy kullanicilarini Türkiye'deki depremin yaralarini sarmak için ortak bir platformda bulusturduk. Deprem felaketinin ardindan ortaya çikan farkli ihtiyaçlara çözüm bulmak amaciyla tüm gayretimizle çalismaya devam ediyoruz."