AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz, Sakarya'da ziyaretlerde bulundu:Emre Ayvaz,Ugur Subasi- "1390 belediyenin 810'u AK Parti'li belediye baskanlari tarafindan yönetiliyor. Buna 231 de Milliyetçi Hareket Partisi'ni ilave edersek 1041 belediye Cumhur Ittifaki tarafindan yönetiliyor" - "Türkiye'de sadece merkezi hükümette, parlamentoda iktidar siyasetini belirleyen siyasi hareket olmaktan öte yerel yönetimlerde de çok büyük çogunlukta ülke yönetimimize imzamizi atiyoruz"

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz, Sakarya'da ziyaretlerde bulundu:Emre Ayvaz,Ugur Subasi- "1390 belediyenin 810'u AK Parti'li belediye baskanlari tarafindan yönetiliyor. Buna 231 de Milliyetçi Hareket Partisi'ni ilave edersek 1041 belediye Cumhur Ittifaki tarafindan yönetiliyor"
-  "Türkiye'de sadece merkezi hükümette, parlamentoda iktidar siyasetini belirleyen siyasi hareket olmaktan öte yerel yönetimlerde de çok büyük çogunlukta ülke yönetimimize imzamizi atiyoruz"

SAKARYA (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yusuf Ziya Yilmaz, 1041 belediyenin Cumhur Ittifaki tarafindan yönetildigini belirterek, "Türkiye'de sadece merkezi hükümette, parlamentoda iktidar siyasetini belirleyen siyasi hareket olmaktan öte yerel yönetimlerde de çok büyük çogunlukta ülke yönetimimize imzamizi atiyoruz." dedi.

Programlari kapsaminda Sakarya Büyüksehir Belediyesi'ni ziyaret eden Yilmaz ve beraberindeki heyet, Belediye Baskani Ekrem Yüce tarafindan karsilandi.

Yilmaz, ziyarette yaptigi konusmada, partinin belediyecilik örnekleri faaliyetlerini yerinde görmek, projelerde karsilasilan güçlükleri konusmak ve onlara katki vermek üzere ziyaret programlarini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Gelecek yil yapilacak seçimlere yönelik bir çalisma için burada olmadiklarini ifade eden Yilmaz, 2024'teki yerel seçimin çalismalarini, 4,5 yil önce 2019 seçimleri biter bitmez baslattiklarina dikkati çekti.

Yilmaz, insana dokunan ve insani merkezine koyan hizmeti bulunmayan siyasi hareketin ve yerel yönetimin yapacagi isin bereketi olmayacagina inandiklarini dile getirerek, "Biz siyasetimizi yaparken Allah'in rizasini, onu takip eden süre içerisinde de kulun duasini alacagimiza inaniyoruz." diye konustu.

Yüce de kentte tarim, sanayi, spor, turizm, soysal ve kültürel hizmet alanlarinda yaptiklari çalisma ve projelerden bahsetti.

Sakarya'nin "Avrupa Spor Sehri" unvanina sahip oldugunu animsatan ve dünya çapinda tarimsal faaliyetler yaptiklarini vurgulayan Yüce, "Büyüksehir, 6 bin dönüm arazi üzerinde çok kiymetli ürünlerin üretim merkezi haline gelmistir." ifadelerini kullandi.

- "Milletimizin feraseti, eksigimiz varsa da bize hatirlatiyor"

Daha sonra AK Parti Il Baskanligi'nda partililerle bir araya gelen Yilmaz, AK Parti hareketinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da ifade ettigi gibi "millet tarafindan kuruldugunu, milletin isteklerini, tercihlerini vazife ve kendine dert edindigini" ifade ederek, 21 yildir ülkeyi basaridan basariya kosturan siyasi hareket haline geldigini kaydetti.

Türkiye'de 1390 belediye oldugunu aktaran Yilmaz, "1390 belediyenin 810'u AK Parti'li belediye baskanlari tarafindan yönetiliyor. Buna 231 de Milliyetçi Hareket Partisi'ni ilave edersek 1041 belediye Cumhur Ittifaki tarafindan yönetiliyor. Türkiye'de sadece merkezi hükümette, parlamentoda iktidar siyasetini belirleyen siyasi hareket olmaktan öte yerel yönetimlerde de çok büyük çogunlukta ülke yönetimimize imzamizi atiyoruz." dedi.

Yilmaz, AK Parti'nin insan odakli siyaset yaptigini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Insani degersiz gören, insana hizmet ediyormus gibi görünüp de siyaseti, arka planda kendilerine makam, mülk, çesitli konum ve pozisyonlar elde etme yolu olarak gören muhalefet partileriyle AK Parti'nin hiçbir ortak noktasi yok. Bunun en belirgin, en güzel örneklerini, siyasi muhaliflerimiz 28 Mayis'ta seçimi kaybettikten sonra gördük. Gerçek niyetlerinin ne oldugunu, nasil iktidar olamadiklari zaman baska makam ve rütbelerin pesinde, baska pozisyon ve konumlari elde etmenin mücadelesi içinde olduklarini hep birlikte gördük."

Cumhurbaskani Erdogan'in 1994'te Istanbul'da baslattigi hizmet belediyeciligi anlayisinin, gönül belediyeciligi boyutuna kadar ulastigiyla ilgili gerçegi artik milletin gördügünü dile getiren Yilmaz, "Allah milletimizden razi olsun. Milletimizin feraseti, eksigimiz varsa da bize hatirlatiyor ve her seçimden sonra biz, 'Demek ki sandiktan çikan sonuç bize sunu ifade etmek istiyor.' diye düsünerek kendimizi yenileyen, yepyeni sinerjiyi, gayreti ortaya koyan bir misyonun sahipleri olarak ülkemize hizmet ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Basina kapali devam eden toplantiya, AK Parti Sakarya milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Ali Inci, Ertugrul Kocacik ve Murat Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, AK Parti Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Lokman Ertürk, Il Baskani Yunus Tever, Yüce ile ilçe belediye baskanlari ve partililer katildi.