Hatay'daki 'Konya Konteyner Kent'in 2. etabinda çalismalar devam ediyorHavva Dereagzi

Hatay'daki 'Konya Konteyner Kent'in 2. etabinda çalismalar devam ediyorHavva Dereagzi

KONYA (AA) - Konya Büyüksehir Belediyesi, Hatay'da evlerini kaybeden depremzedelerin barinma sorununa katkida bulunmak için yapimini sürdürdügü konteyner kentleri tamamlamak için çalismalarini sürdürüyor.

Belediyeden yapilan yazili açiklamada ifadesine yer verilen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, 6 Subat'tan bugüne kadar Hatay'da yaralari sarmak için her türlü insani ihtiyaci gidermek adina canla basla çalismaya devam ettiklerini belirtti.

Altay, depremde evlerini kaybeden Hataylilarin barinma sorununa katkida bulunmak için iki etaptan olusan konteyner kentleri hayata geçirdiklerini animsatarak, sunlari kaydetti:

"Konya Sanayi Odamiz, Ticaret Odamiz, Ticaret Borsamiz ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerimizle Antakya'da hayata geçirdigimiz 1. etap konteyner kenti tamamlayarak AFAD koordinasyonunda afetzede vatandaslarimizi yerlestirdik. Yine Antakya'daki 2. etap konteyner kentte de çalismalar hizla devam ediyor. Ikinci etapta su ana 258 konteyner geldi. Bir yandan altyapi çalismalari, bir yandan da konteynerlerimizin yerlesimi devam ediyor."

Depremzedeleri en kisa zamanda geçici meskenlerine tasimak için gece gündüz demeden çalistiklarini aktaran Altay, iki etapta 1000 aileye hizmet verecek Konya Konteyner Kenti'nin hayirli olmasini diledi.