Bulgaristan Rusya'dan gelen hibrit saldirilardan endiseliIhvan Radoykov

Bulgaristan Rusya'dan gelen hibrit saldirilardan endiseliIhvan Radoykov

SOFYA (AA) - Bulgaristan Disisleri Bakani Nikolay Milkov, Rusya'dan kaynaklanan hibrit saldirilarda "benzeri görülmemis bir artis" ile karsi karsiya olduklarini söyledi.

Milkov, Sofya Güvenlik Forumu adli sivil toplum kurulusunun düzenledigi "Rusya'nin Hibrit Faaliyetleri" konulu konferansta konustu.

Milkov, "Rusya'dan Bulgaristan'in istikrarina, sahip oldugumuz demokratik deger ve süreçlere karsi, daha önce görülmemis hibrit saldirilarda bulunuluyor." ifadesini kullandi.

Bulgaristan sinirlarinin yakininda devam eden Rusya-Ukrayna Savasi'nin, uluslararasi hukuk düzenini ihlal ettigine isaret eden Milkov, "Bu savas, uluslararasi güvenligin mimarisine darbe indirip Bulgaristan dahil birçok ülkenin kamu siyasi düzenini etkilemistir. Rusya, hibrit saldirilarin tüm teçhizatini kullanarak, enerji ve gida sektöründe sanal eylemleriyle, hassas teknolojiler ve propaganda artirimi yoluyla toplumlarimizin dengelerini bozmaya çalisiyor." diye konustu.

- Rusya Büyükelçisi'nin tavrina tepki

Bakan Milkov, Bulgaristan Parlamentosunda temsil edilen Rusya yanlisi Vizrajdane (Yeniden Dogus) partisine, Rusya'nin Sofya Büyükelçisi Eleonora Mitrofanova'nin verdigi destege de degindi.

Mitrofanova, bir YouTube kanalinda yaptigi açiklamada, "Bulgaristan vatandasi olsaydim, son seçimde kimseye oy vermemek yerine ne söyledigini anlayabildigim (Yeniden Dogus lideri) Kostadin Kostadinov'a oyumu verirdim." demisti.

Milkov, Mitrofanova'nin bu açiklamasini, Viyana Sözlesmesi'ne aykiri ve ülkenin iç islerine müdahale girisimi olarak nitelediklerini kaydetti.